Sok múlik majd Szegeden a kulcsjátékosok levédésén

Szombaton a 18. forduló következik, amelyben a Naturtex SZTE Szedeák együtteséhez utazunk. Ellenfelünk rossz szériában van, hiszen három egymást követő mérkőzésen vesztesen hagyták el a parkettet. Természetesen nem szabad ebből kiindulni, hiszen jó csapat a Szeged, akik hazai környezetben játszanak és itt mindenkire veszélyesek. Csapatuk az idei két összecsapását megnyerte és jó lenne folytatni a megkezdett utat. Vezetőedzőnk, Emir Mutapcic nagyobb összpontosítást vár a fiúktól:

"A Szeged nagyon jó csapat, főleg támadásban nagyon erősek. Sok olyan játékosuk van, akik hazai pályán jó teljesítményre képesek, így nehéz mérkőzésre készülhetünk. Taktikailag először is azt szeretnénk megvalósítani, hogy a mérkőzés elejétől kezdve odafigyelünk a Pearsons és Cook párosra és minél jobban megpróbáljuk kivenni őket a játékból. A saját palánkunk alatti védő lepattanókra is jobban oda kell figyelnünk, minél kevesebb második esélyt adni a magas és atletikus hazaiaknak. Támadásban megpróbáljuk a saját játékunkat játszani."

Ahogy fent említettük, nem lesz könnyű dolgunk a Szeged ellen, amire még a hiányzók is ráerősítenek.  Baki Gergely másodedző és Polster Attila megfázásos felső légúti tünetekkel bajlódott a napokban. Az elvégzett gyorsteszt mindkettőjük esetében COVID-19 pozitív eredményt hozott. Az edzőt és a játékost elkülönítettük, háziorvosnak jeleztük a fertőzés valószínűségét. “Gege” a negatív PCR teszt után, “Pötyi” pedig a negatív PCR tesztet követő sportorvosi vizsgálat után térhet vissza a csapathoz. 

Az elmúlt két találkozó legjobbja Jordan Barnett sem lehet ott Szegeden a társakkal, aki betegség miatt kénytelen itthon maradni.  

Jobbulást kívánunk mindhármuknak! 

Az összecsapás szombaton 18 órakor kezdődik. 

Hajrá ZTE!

2022. január 14. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás