Sokkal több kell Szolnokon

A Tisza-partjára utazik csapatunk az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, ahol a tabella második helyezettjéhez, a tavalyi szezonban is döntőt játszó Szolnoki Olajbányász ellen játszunk. 

Legutóbb december közepén, Zalaegerszegen találkoztak a felek, akkor Subotic utolsó pillanatos hárompontosa döntötte el a mérkőzést a Szolnok javára. Az Alba Fehérvár elleni hazai bajnokin nem igazán volt ritmusa a játékunknak, amin mindenképpen javítani kell, hiszen az alsóházi rájátszásban nagyon kemény küzdelem vár együttesünkre. 

Az első előrelepési lehetőség a Szolnok ellen lesz, ahol meg kell mutatni a fiúknak, hogy sokkal többre képesek, mint azt láttuk az elmúlt fordulóban. A találkozó előtt Emir Mutapcic vezetőedző mondta el gondolatait:

"Nagyon jó csapat vendégei leszünk. Szerdán, a PVSK ellen idegenben két külföldi játékosuk nélkül (Young és Cummings) is győzni tudtak. Minden poszton kiváló játékosokkal rendelkeznek, nagyon jó az egyensúly a magyar és a külföldi játékosok között. A csapat magja már hosszú idő óta együtt van, ennek is köszönhető, hogy többféle védekezést is magas szinten alkalmaznak. Mindkét magasemberük (Cakarun és Subotic) kiemelkedik a mezőnyből, ők belső és külső poszton is magas szintű játékra képesek. Sokkal jobb játékra lesz szükségünk, mint ahogy az Alba ellen teljesítettünk. Támadásban meg kell próbálnunk a saját játékunkat játszani, lepattanózásra különösen figyelnünk kell. Bízom benne, hogy sokkal jobb játékra leszünk képesek a következő mérkőzéseken."

A vasárnapi összecsapás esélyeiről Németh Ákost kérdeztük:

 

2022. március 19. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás