Sokoldalú hátvéd csapatunk újabb igazolása

Alakul a csapatunk, hiszen újabb légiós leigazolását jelenthetjük be az amerikai Liam O’Reilly személyében. 

A 26 éves, 188 cm magas Liam O’Reilly, igazi combo guard típusú kosaras, aki a 2-es és 1-es poszton is bevethető. A Gardner-Webb Runnin’ Bulldogs Egyetem elvégzését követően a szlovák MBK Rieker Komarno csapatában kezdte európai karrierjét. Ezt követően a ciprusi OPAP együttesében szerepelt, majd a 2020-2021-es szezont a német elsőosztályú JobStairs Giessen 46ers csapatában kezdte meg, ahol 11 mérkőzésen szerepelt. Egy edzőváltást követően a litván másodosztályú Jonavos CBet gárdájához igazolt, ahol tíz mérkőzésen lépett pályára, 23 perc játékidő alatt 12,3 pontot, 3,5 asszisztot, 2,1 lepattanót átlagolva bajnoki címhez és ezáltal feljutáshoz segítette együttesét. 

A 2021/2022-es szezonban északra költözött, hiszen a svéd Koping Stars csapatában szerepelt. A skandináv együttesben a legutóbbi szezonban  28 mérkőzésen 32,1 perc játékidő alatt 17,3 pontot, 6,8 asszisztot és 4,8 lepattanót átlagolt mérkőzésenként.

A videó a képre kattintva megtekinthető

Liam O’Reilly immár a harmadik légiós alakuló együttesünkben, akiről most is megkérdeztük vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec véleményét:  

- Nagyon örülök, hogy O’Reilly is a csapat tagja lesz, hiszen nagyon sok és különböző szintű tapasztalata van az európai kosárlabdában. Olyan típusú hátvéd, aki támadásban igyekszik mindenkit bevonni a játékba, ami nagyon fontos lesz csapatunk számára. 

2022. június 27. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás