Szabó Zsolt is meghívót kapott a válogatottba

A magyar kosárlabda válogatott, Stojan Ivkovic vezetésével két soron következő Európa-bajnoki selejtezőjére készül. A leköszönő szakvezető kijelölte a mérkőzésekre a 17 fős keretét, melyben meglepetésre Szabó Zsolt is helyet kapott. 

Jövő héten Szlovénia és Ukrajna ellen játszik a válogatott, a cél pedig a 2021-es kontinensviadal. A szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak beszélt erőcsatárunk meghívásáról:

– Akadtak korábban olyan játékosok, akik különböző okokból kérték mellőzésüket, ilyen volt Szabó Zsolt is, aki hat éve nem dolgozott velünk. Tavaly nyáron sokat dolgoztunk a válogatottal, de az akkor velünk készülő három erőcsatárból egyre sem számíthatok, Eilingsfeld János, Golomán György és Juhos Levente is sérült. Kedvelem Szabó Zsolt személyiségét, akaraterejét, harcosságát, ezért felhívtam, hogy csatlakozna-e hozzánk, és ő egy órával később igent mondott. A válogatottnál kialakult helyzetre tekintettel aztán később is beszéltünk, nem akartam kellemetlenséget okozni neki azzal, hogy pont most fogadja el a meghívást, de jólesett, hogy számíthatok rá. 

A keret tagjai Kecskeméten készülnek és először február 20-án, csütörtökön Szlovénia ellen lépnek pályára Szombathelyen. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. február 13. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás