Szabó Zsolt is részese volt a 2022-es EB-re való kijutásnak

Február 18-22. között Kijevben rendezték az F csoport EB kvalifikációs buborékját, ahol a magyar válogatott öt nap alatt négy mérkőzést is játszott. Sztojan Ivkovics, a válogatott szakvezetője ezúttal is meghívta a Zalakerámia ZTE KK csapatkapitányát, Szabó Zsoltot is az utazó keretbe. 

A csoportunkat kettő szoros győzelemmel kezdtük: Szlovénia (77-75) és Ukrajna (62-60) ellen. Mindössze egy győzelemre volt szükségünk, hogy biztos résztvevői legyünk a 2022-es kontinenstornának.

A csütörtöki nyitómeccsen Szlovénia ellen kemény meccset játszottunk, végül kikaptunk (84-72). Kevesebb, mint 24 óra múlva pénteken az osztrákokkal játszottunk. Pihentebb szomszédjaink jobban kezdték a mérkőzést, de a második félidőre felszívták magukat a magyar fiúk és egy hosszabbításos mérkőzésen, az egykori ZTE játékos, Benke Szilárd emlékezetes, palánkos triplájával (mint Szoboszlai kapufás gólja) nyerni tudtunk és ezzel kijutottunk a 2022-es EB-re (83-81). Egy nap pihenő után, vasárnap felszabadult játékkal, simán legyőztük Ausztriát (81-58). A hétfői záró játéknapra alaposan megfiatalított, négy kulcsembere nélkül felálló válogatottunk kikapott Ukrajnától (63-97). 

Szabó Zsolt a négy találkozóból hármon szerepelt. Főleg védekezésben, lepattanószerzésben tudott hozzátenni a válogatott sikeréhez.

Csapatkapitányunkat már itthon értük el: 

 -Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kvalifikálni magunk a 2022-es Európa Bajnokságra. Nekünk ez egy nehezebb buborék volt, mint a többi három csapatnak, hiszen a novemberi mérkőzéseket nem tudtuk lejátszani és ezeket most kellett bepótolni. Megviselt minket ez a bezártság, vagy buborék, hiszen tényleg nem tudtunk a hotelen és a sportcsarnokon kívül sehova se menni. Levegőzni is annyit tudtunk, amíg a buszra fel vagy leszálltunk. De természetesen nagyon jó körülmények között voltunk és nem lehetett panaszunk semmire. Személy szerint nagyon jól éreztem magam és büszke vagyok, hogy sikerült elérni a célunkat és kijutottunk az EB-re.

Gratulálunk a válogatottnak! Hajrá Magyarok!

2021. február 24. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás