Szabó Zsolttal és Ante Nazorral kiegészülve folytatódik az alapozás

Egy hete készül együtt csapatunk magyar magja, akikhez hétfőn délután csatlakozott a válogatott egy hetes összetartásán részt vevő Szabó Zsolt és Ante Nazor vezetőedző. Az új igazolásokkal és a magyar maggal Heinrich Róbert másodedző foglalkozott, Adrovicz Béla erőnléti edzővel kiegészülve. Rövid megbeszélést követően egyből munkához láttak a fiúk.

-Egy fizikálisan és taktikailag is erős csapatot építünk. A csapategységet szeretnénk erősíteni, hogy a parketten és a pályán kívül is összetartó közösség legyünk. Célunk, hogy egy erősebb csapat épüljön, mint az előző szezonban. Sok fiatal játékosunk van ezért kemény alapozást terveztünk, hogy érezzék, hasonló terhelés vár rájuk a bajnokikon is.- tájékoztatott Ante Nazor.

Kettő –egy –kettő ritmusban készül a csapat, ami annyit tesz, hogy egy délelőtt és délutáni nap után csak egy edzést tartanak, majd újra a napi kettő következik.  

 Ante Nazor a légiósválasztásról is szól:

-Reméljük, hogy mentálisan erős lesz a csapatunk. A két horvát játékost ismerem, dolgoztam már velük és igazi harcosok. A két amerikai fiút pedig kellőképpen leinformáltuk és ők is beleillenek az elképzeléseinkbe. 

A felkészülési programból az edzőmérkőzések sem hiányozhatnak. A terv az, hogy augusztus végétől a szezonkezdetig minden héten szeretnénk felkészülési mérkőzést játszani. Tervben van a Körmend, a Szolnok, az Oberwart, a Pécs, a Szeged és a Falco ellen is egy–egy összecsapás, valamint három felkészülési tornán is részt vesz a csapat, melyek közül az egyik a hazai rendezésű Göcsej Kupa, valamint egy kaposvári és egy soproni torna szerepel még a programban. 

A légiósok, a két horvát kosaras, Tonko Vuko, Ante Delas, valamint a két amerikai, Tyreek Duren, Glenn Montae szeptember elején csatlakozik a kerethez.

fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. augusztus 11. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás