Szakmai nap edzőknek: a megyei utánpótlásképzés jövője is fontos számunkra

Vasárnap neves edzők részvételével rendeztünk szakmai napot az Ostoros Károly Csarnokban. 

Az idei szezon alatt két bemutató edzést is tartottunk az utánpótlásban dolgozó edzőink számára. Már akkor felmerült a gondolata annak, hogy más szakembereket is meghívjunk a következő ilyen alkalomra. 

Galéria a képre kattintva

-Klubunk fontosnak tartja, hogy utánpótlásedzőink és játékosaink minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy tovább fejlődhessenek, így az elmúlt időszak visszajelzései alapján kértünk fel szakembereket, akik más szempontok alapján is segítséget és megoldást tudtak javasolni a felmerülő hiányosságokra. Így jutottunk el oda, hogy négy szakember, Sebastjan Krasovec, Branislav Dzunic, Gáspár Dávid és Gáspár László segítségével klubunk a Zala Megyei Kosárlabda Szövetséggel karöltve rendezett szakmai napot- - mondta Bencze Tamás, szakmai igazgatója, a program szervezője. - Egyértelmű, hogy a Zala Megyei utánpótlás jövőjével is foglalkoznunk kell, ezért megyei szintre is kiszélesítettük a hallgatók listáját, így Hévízről és Nagykanizsáról érkező edzőknek is lehetőséget nyújtottunk, hogy részt vehessenek ezen a szakmai napon. 

A neves edzők olyan témákban tartottak előadást, amelyek az utánpótlás korosztályok számára kiemelten fontosak. 

Gáspár László sport coach-ként tartott beszámolót a játékosok motiválásáról, illetve a játékos és edző közötti kapcsolat szerepéről. 

Gáspár Dávid, a Sopron Basket csapatának Euroliga győztes vezetőedzője az egészpályás letámadás elleni labdafelhozatalról, váltásos védekezésről és az ezek elleni támadásról tartott rendkívül hasznos előadást és gyakorlati bemutatót.   

Branislav Dzunic, klubunk egykori kiválósága, aki jelenleg a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia férfi szakágvezetőjeként dolgozik, a tranzíciós védekezés, a kosár utáni letámadás emberfogással, a csapdaszituációk, a támadás egészpályás letámadás ellen témában tartott elméleti és gyakorlati bemutatót. 

Sebastjan Krasovec, csapatunk vezetőedzője pedig a ZTE KK emberfogásos védekezési szisztémáját mutatta be a jelenlévő edzőknek. 

Az edzők által bemutatott gyakorlatokban klubunk U20-as fiataljai segítettek. Köszönettel tartozunk a szakembereknek, akik hezitálás nélkül igent mondtak a felkérésünkre és kiváló előadásokat tartottak az utánpótlásban dolgozó edzőknek. 

2023. március 6. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás