Szalay Domonkos első kontinenstornáján szerepel Portugáliában

Július 21-30. között Portugália a házigazdája a B-divíziós U18-as fiú kosárlabda Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott ma 16:30-tól Montenegró ellen kezdi a küzdelmeket. Szarvas Gábor edző EB keretébe klubunk fiatal tehetsége Szalay Domonkos is helyet kapott. 

Az U18-as kosárlabda-válogatott nyolc felkészülési mérkőzést játszott a felkészüllés alatt, zömében A csoportos ellenfelekkel szemben. A Szarvas Gábor edző irányította korosztályos válogatottnak nem titkolt célja, hogy hosszú idő után első magyar fiúválogatottként kiharcolja a feljutást az elitbe.

A portugáliai Matosinhos városa lesz a helyszíne a kontinenstornának, ahol a mieink a B jelű csoportban, Montenegró, Szlovákia, Grúzia, Bosznia-Hercegovina és Albánia ellen játszanak majd. 
Klubunk tehetséges fiatalja, Szalay Domonkos végig dolgozta a felkészülést és a gyakorló mérkőzéseken is rendre szerepet kapott és teljesítményével kiérdemelte, hogy bekerüljön az EB-re utazó keretbe.   

-Sikerült felkészülnünk a tornára, az edzőmeccseken próbálta mindenki a legjobbját nyújtani és a hibákat pedig igyekeztünk kijavítani- mondta honlapunknak még az elindulás előtt Szalay Domonkos. -Pár éve sérülés miatt nem tudtam részt venni az Európa Bajnokságon a csapattal, így ez az első kontinenstornám a válogatottal, nagyon várom már, hogy hazámat képviseljem. A csapattal régóta ismerjük egymást, ha mindenki a maximumát fogja nyújtani, akkor bárki ellen képesek leszünk versenybe lenni. Szeretnék magamból minden kiadni és 100%-ot nyújtani.

A magyar válogatott kerete: Karda Dominik, Flasár Botond, Laczházi Bence, Maly Benedek, Radó Ádám, Kégel Tamás, Szita Márton, Bor Gábor, Antalics Dániel, Angyal Medárd, Szalay Domonkos, Major Bulcsú

A magyar csapat programja:
Július 21., péntek 16:30 - Magyarország–Montenegró
Július 22., szombat 16:30 - Magyarország–Grúzia
Július 23., vasárnap 19:00 - Magyarország–Szlovákia 
Július 25., kedd 14:00 - Magyarország–Bosznia-Hercegovina
Július 26., szerda 21:30 - Magyarország–Albánia

A hatos csoportból az első két helyen záró együttes jut tovább a negyeddöntőbe. A legvégén pedig a torna dobogósai jutnak fel az A-divízióba.

Hajrá Magyarok! Hajrá Doma!

2023. július 21. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás