Szegeden zárjuk az évet: remek lenne egy újabb idegenbeli siker!

Még ebben az esztendőben megkezdi az élvonalbeli férfi kosárlabda mezőny az A-csoportos bajnokság második körét. A 14. forduló mérkőzéseit szerdán és csütörtökön rendezték, egy kivétellel: csapatunk a forduló zárásaként pénteken18 órától a Naturtex-SZTE Szedeák vendége lesz. 

A péntek esti találkozó abból a szempontból is érdekes lesz, hogy a Szedeák költözni kényszerült, hiszen bezárták az Újszegedi-csarnokot. Simándi Árpád együttese átköltözött a Pick Aréna Ludányi Márton sportcsarnokába, ahol már két hete készül, viszont az új helyszínen az első bajnoki találkozója a Zalakerámia ZTE KK elleni lesz. Nincs igazán jó szériában a szegedi csapat, amely a legutóbbi hat találkozóját elvesztette, s legutóbb november 23-án nyert. Azt is tegyük hozzá, hogy vereségeik között voltak nagyon szoros találkozók, gyakorlatilag egylabdás meccsek, illetve sérülések hátráltatták  őket. Tyler Roberson ugyan a legutóbbi, OSE elleni találkozójukra már visszatért, ugyanakkor Milic Starovlah bokasérülése miatt hiányzott. Kérdés, hogy pénteken csatasorba állhat-e. 

A két csapat a bajnokság nyitányán - még tiszta lappal - találkozott egymással, akkor csapatunk Zalaegerszegen 89-84-re győzött. Most, a második kör kezdetén együttesünk a tabella 6. helyén áll 8/5-ös győzelmi mutatóval, míg a Szeged a 12. helyezett 2/11-gyel. Sebastjan Krasovec csapata a legutóbbi fordulóban Kecskeméten győzött és az idegenbeli bravúr mindenképpen adhat önbizalmat csapatunknak. Remek meccset vívtunk akkor, gyakorlatilag szinte végig irányítva a játékot. 

A karácsonyi ünnepek miatt pár nap pihenőt kaptak játékosaink, azonban az ünnep másnapján már edzést vezényelt nekik vezetőedzőnk. Sebastjan Krasovec az újabb találkozó előtt így nyilatkozott és osztotta meg velünk várakozásait: 

- A Kecskemét ellen jó meccset vívtunk, örültünk a sikernek, de az már a múlt és a következő feladatra kell koncentrálni, ami pénteken következik a Szeged ellen, s noha a hazaiak a bajnokság első felében nem igazán szereztek győzelmeket, azonban ennél mindenképpen keményebb ellenfél, mint amit most a tabella képe mutat. Volt néhány jó meccsük, a bajnok Falcoval például az utolsó pillanatig meccsben voltak. Fontos mérkőzés vár ránk és csapatként nagyon jól kell majd védekeznünk, támadásban pedig jól el kell osztanunk a labdákat a siker reményében. Ezúton is szeretnék sikerekben gazdag 2023-as évet kívánni szurkolóinknak!  

Az év utolsó összecsapása előtt Danilo Ostojiccsal beszélgettünk:

2022. december 29. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás