Szép volt fiúk: U18-as csapatunk nyerte a Göcsej Kupát! -Galériával

A  felnőttek küzdelmeivel párhuzamosan az U18-as korosztály képviselői számára is kiírták a Göcsej Kupát. A fiataloknál szombaton délben az Ostoros Károly Csarnokban rendezték a finálét és csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK óriási csatában legyőzte a Kaposvár együttesét. 

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK  73-71 (21-15, 18-17, 23-24, 11-15)
ZTE KK: Gyimes 2, Szalay D. 11, Tóth  B. 23/6, Böcskei 2, Takács 10/6. Csere: Novák Téglás 15/9, Gerencsér 2, Tóth M., Billege  6, Garai, Döbrentei. Edző:   Bödör Ferenc, Kis Attila. 

A  felnőttek tornájához hasonlóan négy csapatos mezőny elődöntőit pénteken rendezték meg és fiataljaink a Körmend együttesét győzték le 86-58-ra. A másik ágon a Kaposvár legyőzte a Sopront. 
A szombat déli fináléban a Bödör Ferenc és Kis Attila edzők által felkészített csapatunk  szoros mérkőzést vívott. Két perccel a vége előtt átvette a vezetést a Kaposvár, de fiataljaink nagyot küzdöttek és a végén egy hárompontos  dobással  fordították a maguk javára a találkozót, amivel az U18-as csapatok számára megrendezett  Göcsej Kupát is megnyerték. 

-Csapatunk felkészülésébe nagyon jól illeszkedett ez a torna. A döntőben egy jó szerkezetű Kaposvárral találkoztunk, és győztük le somogyi riválisunkat. Szoros mérkőzés volt, elsődleges nem az eredmény számított, ezért is kapott mindenki lehetőséget. Annak persze nagyon örülünk, hogy győzelemmel zártuk a kupát! - értékelt Bödör Ferenc vezetőedző a győzelem után. 

A 3. helyért: Sopron- Körmend 94-41. 

Képgaléria a döntőről ITT elérhető. 

Fotó: Seres Péter 

2022. szeptember 24. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás