Szerdán ismét erős csapat érkezik: az Alba Fehérvár a vendég-videóval

Feszített a tempó csapatunk számára, hiszen szerdán 18 órától itt az újabb kihívás az NB I A csoport 3. fordulójában: a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban az Arconic-Alba Fehérvár lesz a vendég. 

Egy hete kezdte meg együttesünk a szezont és a szerdai lesz már a harmadik találkozónk, hogy aztán szombaton az újonc Budapest Honvéd vendégeként tíz napon belül a negyediket is lejátsszuk. Erre mondják, erős kezdés.  

Az Arconic-Alba Fehérvár csapatánál maradt Matthias Zollner a vezetőedző, de a fehérvári alakulat is teljes légióscserét hajtott végre a nyáron. Így került a Fejér megyeiekhez Quenton DeCosey, aki az előző bajnokságban még csapatunkat, a Zalakerámia ZTE KK-t erősítette és egy másik, a magyar bajnokságban pallérozódó kosaras is az Albát választotta, nevezetesen Quincy Ford, a Soprontól. Válogatott játékossal is erősítettek, hiszen a bajnok Falco KC-tól szerződött Fehérvárra Somogyi Ádám. Azaz, erős kerete van most is Matthias Zollnernek, hiszen a magyar válogatott alapembere, Vojvoda Dávid játékára továbbra is számíthatnak. 

Ami a rajtot illeti, az Alba Fehérvár a nyitányon úgy kapott ki hosszabbítás után Pakson, hogy a találkozó első felében biztosan vezetett már húsz ponttal is, de aztán elfogyott az előny és nyert a Paks. Szombaton aztán egy olyan találkozó következett, amire biztosan sokan felkapták a fejüket: az első fordulóban a Körmendet verő Oroszlányt hazai pályán 106-39-re győzte le az Alba. A 67 pontos különbség önmagáért beszél és minden bizonnyal a fehérváriak önbizalmát is jócskán megerősítette. 

Csapatunk mérlege szintén 1:1 eddig, ám nem sok hiányzott a második győzelemhez szombaton Körmenden. Két szoros mérkőzés áll vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec együttesének háta mögött, hiszen a Szegedet idehaza vertük 89-84-re, majd jött az örökrangadó, amin hosszabbítás után szenvedtünk egypontos vereséget (93-92). A végén kicsivel jobb koncentrációval meg lehetett volna a győzelem, amelyért hatalmasat küzdött csapatunk. Szurkolóink ismét kitettek magukért – akárcsak a Szeged ellen - és szükség lesz a biztatásra az Alba Fehérvár ellen is. Igazi csapatként küzdöttek játékosaink Körmenden és ez az egység kell, hogy meglegyen szerdán is, hiszen egy remek ellenfél érkezik, amely ellen maximális koncentráció szükséges a remélt siker érdekében. 

"Sajnos nem használtuk ki az esélyt a győzelemre az utolsó Körmend elleni idegenbeli mérkőzésen, hiszen rengeteg hibát vétettünk a találkozó folyamán és nem voltak elég fegyelmezettek. Az Alba szintén az egyik legjobb csapat a bajnokságban, szóval a szombatihoz hasonló, nagyon nehéz mérkőzést várok. Támadásban és védekezésben is sokkal jobban kell teljesítenünk, valamint az eladott labdáink számát is le kell csökkentenünk, ha sikeresek akarunk lenni. Újabb hazai mérkőzés lesz, ahol reményeink szerint a szurkolóink ismét mellettünk lesznek és a segítségükkel a legjobb teljesítményünket tudjuk majd nyújtani."- mondta honlapunknak Sebastjan Krasovec. 

Csapatunk keretében minden játékos hadra fogható, szerencsére nincs sérült. 

A találkozó felvezetésére Polster Attilát kértük:

 

2022. október 11. Zalakerámai ZTE KK 

Megosztás