Szombaton jön az Egis Körmend elleni rangadó: vissza akarunk vágni!

Új év, új remények és azonnal egy ősi rivális elleni derbi. Ez vár kék-fehér csapatunkra mindjárt 2023 elején, hiszen szombaton 18 órától az örök rivális Egis Körmend lesz a vendég a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.  

Együttesük zsinórban szerzett három győzelmével biztosan őrzi a tabellán elfoglalt ötödik helyezését. A Sebastjan Krasovec vezette csapatunk remek formában van, viszont olyan mérkőzés előtt állunk, amely mindig, mindenkor kétesélyes és ez így van rendjén az örökrangadók esetében, ezért is vívták ki e rangot ezek az összecsapások.  

A Körmend együttese az első körben a vasi városban úgy nyert egy ponttal (93-92) ellenünk, hogy csapatunk kezében is ott volt az esély a győzelemre, de aztán a hosszabbítás döntött végül. Lenne tehát miért visszavágni és persze az is fontos, hogy minden egyes győzelemmel előbbre jut csapatunk. A Körmendtől az év végén távozott az egyik légiós, Brandon Parrish, a helyére kiszemelt Justin Edwards ugyan megérkezett, de ellenünk még nem léphet pályára. A vasiaknál a korábbi vezetőedző Antonis Constantinides decemberi távozása után már Kocsis Tamás irányít.  

Együttesünkben továbbra is sérült Németh Ákos, akinek a bokája még nem jött rendbe, a többiek bevethetők. 

Vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec nagyon kemény és nehéz mérkőzésre számít, de ebben nincs semmi különleges, hiszen ő is ismeri a két csapat történetét. 

- A Körmend egy nagyon jó egyéni képességekkel rendelkező együttes, amely erős csapat is. Sok kemény meccset játszott az ősszel, hiszen szerepelt a nemzetközi porondon is, ráadásul javítani szeretne eddigi mérlegén. Tudjuk, hogy egy nagyon fontos rangadó előtt állunk, de ugyanúgy készültünk, mint a korábbiakban az éppen soros mérkőzéseink előtt. Rendkívül fontos mérkőzés vár ránk, nagyon nehéz meccsre számítok, de itthon játszunk és idehaza - legyen bárki az ellenfél -, nyerni akarunk. Mindenre fel kell készülnünk. Remek hangulat várható és a nézőtéri segítség csapatunknak mindig nagy előnyt jelent, így szombaton is szükségünk lesz a hatodik játékosunkra.

A mérkőzés videós felvezetésére csapatakapitányunkat, Keller Ivánt kértük:

 

Telt ház várható és az is lesz, hiszen elővételben gyakorlatilag minden ülőhely gazdára talált. Szombaton a sportcsarnoknál már nem lesz helyszíni jegyárusítás, így klubunk arra kér mindenkit, hogy online  tájékozódjon és vásárolja meg a mérkőzésig a belépőjét, ameddig még lesznek szabad állóhelyek.

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok kapui 16.30-kor nyitnak, klubunk arra kérik a kilátogató nézőket, hogy időben érkezzenek a csarnokba és csak a legszükségesebb dolgokat vigyék magukkal, ugyanis a belépésnél fokozott ellenőrzés lesz.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a jegyüknek megfelelő helyen foglaljanak helyet, elkerülve a kellemetlen szituációkat a mérkőzés előtt.

Továbbá azt is kérjük minden kilátogató szurkolótól: a lehető leghangosabban, de sportszerűen buzdítsák kedvenceiket!   

2023. január 6. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás