Szombaton komolyan veszi mindkét csapat - zárás az alapszakaszban

A kosárlabda NB I A-csoportjában a férfiaknál a 26. forduló következik, ami egyben az alapszakasz utolsó játéknapját hozza el, csapatunk pedig ezúttal a Kecskemétet látja vendégül. A szombaton 18 órai kezdettel a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban sorra kerülő találkozón együttesünk szakvezetője mindenképpen szeretné győzelemmel zárni ezt a szakaszt. 

A legutóbbi fordulóban csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK kellemetlen vereséget szenvedett Oroszlányban. Nyerhető meccset buktunk el, de szombaton itt lesz az alkalom a javításra. Itthon játszunk, s noha a negyedik helyezésünk már biztos, Sebastjan Krasovec szerint is tartozunk közönségünknek annyival, hogy ne okozzunk csalódást nekik. A Kecskemétet - amely szintén ott lesz a későbbi rájátszásban - jó csapatnak tartja. A két együttes legutóbb Kecskeméten találkozott, ahol együttesünk 94-77-re győzött. 

- A Kecskemét szintén ott lesz a rájátszásban, amely több nagyon tapasztalt játékosból áll, akik magas játékintelligenciával rendelkeznek. Csapatként remekül működik a KTE, játékosaik jól járatják a labdát, s ebből tiszta helyzeteket tudnak kialakítani. Azt gondolom, hogy a siker érdekében korlátoznunk kell majd a labdabirtoklásukat, ezáltal megakadályozni, hogy sokszor kerüljenek dobóhelyzetekbe. Az utolsó hazai meccsünk lesz az alapszakaszban, fontos lesz, hogy ne okozzunk csalódást közönségünknek, hiszen a későbbiekben is nagy szükségünk lesz a segítségükre. - nyilatkozta Sebastjan Krasovec a találkozó előtt.

A Kecskemét már ott lesz a rájátszásban, a kérdés már csak az, hogy hányadik helyezést szerzi meg szombat estére, hiszen lehet még ötödik és nyolcadik is.

- Szeretném azzal kezdeni, hogy büszke vagyok a csapatomra, jár mindenkinek a gratuláció, hogy már fordulókkal ezelőtt biztosítottuk helyünket a rájátszásban - ezt pedig  Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője mondta el a KTE honlapjának. - A ZTE ebben az évben egy nagyon jó csapatot rakott össze. Látszik, hogy szervezettek, minőségi kosárlabdát játszanak. A legendás zalai publikum ismét melléjük állt, rendkívül erős hazai pályájuk van. Ez így van rendjén, mert tradicionális együttes az élvonalban a Zalaegerszeg. Ők már se feljebb, se lejjebb nem végezhetnek az alapszakasz végén a 4. helynél, ám ez nem oszt, nem szoroz az én véleményem szerint. Komolyan fogják venni az összecsapást és nyerni akarnak szintén. Egy nagyon nehéz meccsre számítok. Hiszek a csapatomban, mert számtalanszor megmutattuk már karakterünket és hogy képesek vagyunk bravúrokra. Bízom benne, hogy szurkolóink velünk tartanak és sikerrel fordulhatunk majd a paksi kupaderbire.

A jegypénztárak a mérkőzés kezdete előtt egy órával, 17 órakor nyitnak. Szurkolóinkat szeretnénk arra kérni, hogy lehetőség szerint éljenek az online jegyvásárlás lehetőségével, hiszen így a csarnokba való bejutás is gördülékenyebbé válik.

A Zalakerámia ZTE KK pedig a szerdai, Szolnok elleni idegenbeli Magyar Kupa negyeddöntőre készülhet a szombati összecsapás után. Hajrá Zete! - szurkoljunk együtt szombaton és szerdán is!    

2023. március 31. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás