Szoros végjátékban győztünk

Pénteken este a tavalyi Alpok Adria Kupa győztes szlovén KK Zlatorog Lasko csapatával játszottunk felkészülési mérkőzést. A lelátók csaknem megteltek a csapatra kíváncsi szurkolókkal. Csapatunkban először lépett pályára Dustin Ware. 

Zalakerámia ZTE KK- KK Zlatorog Lasko 72-69 (15-19, 23-17, 13-12, 21-21)
Zalaegerszeg, 1200 néző

Zalakerámia ZTE KK: Ware 12, Thompson 8, Gliebov 14/9, Szabó 11/3, Agafonov 8, csere: Durázi 8, Gulyás 2, Papp-, Bagó-, Kis 9/3, Doktor-, edző: Bencze Tamás

KK Zlatorog Lasko: Lindsey 11/9, Bariz 11/9, Rojc 7, Miljkovic 4, Thomas 15/6, csere: Gant 10, Vodijkar 5/3, Grdadolnik 6/6, edző: Christopher Thomas

Jobban kezdett a szlovén csapat és a negyed felénél 4-7-re elléptek. Jó védekezés és pillanatok alatt fordítottunk (8-7). Gliebov 2+1-es akciójával tartottuk az előnyünk. Vendég időkérés után pontosabban támadtak a szlovének, igaz nálunk csak magyarok voltak a parketten. A hajrában Durázi remek zsákolását tapsolta meg a közönség, de az előny maradt a vendégeknél (15-19). 

Kemény védekezéssel kezdett a Lasko a második negyed elején és ezt nehezen tudtuk feltörni és két triplával elléptek tőlünk (17-25). Kis Raul remek leválásából szerzett duplájával és Szabó hármasával zárkóztunk (20-25). A palánkok alatt továbbra sem voltunk elég határozottak. A negyed felénél Gliebov pillanatai következtek. Előbb pontosan büntetőzött, majd egy trojkát is elsüllyesztett a szlovén gyűrűben. Feljavult a védekezésünk és 17. percben Papp labdaszerzése után Gliebov egyenlített (31-31). Mindkét oldalon potyogtak a triplák, hazai oldalon Gliebov kettőt is vállat, amivel előnybe kerültünk. Ware büntetőjével és Gulyás látványos blokkjával zárult a félidő (38-36). 

A nagyszünet után a védekezésre koncentráltak a csapatok és a támadásaik ponttalanok voltak. Valamivel a Lasko volt pontosabb és a negyed felénél már ők vezettek (42-47). Rendeztük a sorokat és Kis hármasával és Agafonov jó centerezésével kiegyenlítettünk. A hajrában Kis és Durázi pontjaival vezettünk. A végén Durázi is kiosztott egy nagy sapkát (51-48). 

Jó ritmusban kezdtük a záró negyedet és Thompson és Ware közelijével távolodtunk ellenfelünktől (55-48). Két perc elteltével találtak a gyűrűnkbe. Most a Lasko koncentrált jobban és 36. percre kanyarodva fordítottak. Az utolsó két perc a küzdelemről szól, amiben nagyon odatették magukat a fiúk. Ware, Thompson és Szabó is fontos pontokat szerzett és végül kiélezett találkozón győzelmet ünnepelhetett a lelátót szinte megtöltő szurkolótábor. 

Bencze Tamás:- Örülök a győzelemnek! Jól védekeztünk, kevés pontot kaptunk. Természetesen nagyon sok dolgunk van, hiszen az összeszokottság hiánya a helyezkedésben, a passzokban jól látható volt. A hibák ellenére a végén hátrányból fordítottunk és nyertünk, ami önbizalmat és ösztönzést adhat a munkához. 

Csapatunkat legközelebb a hagyományos Göcsej Kupán láthatja majd a közönség szeptember 14-e és 16-a között. 

2018. szeptember 7. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás