Szurkolóink már nagyon várják a bajnoki rajtot!

Csapatunk kedd este nyílt edzésre és szurkolói ankétra várta szimpatizánsait a csarnokba. Fél héttől pörgős edzést vezényelt Bencze Tamás a gárdának, ami kicsit több,  mint másfél órán keresztül tartott. Ezt követően lehetőség nyílt fotókat készíteni, valamint sálakat aláíratni is.

Az edzést követően a csarnok büféjében tartott szurkolói ankétot a klub; ahol Bencze Tamás vezetőedző, Stárics Kornél ügyvezető, dr. Bárdos László társadalmi elnökségi tag, valamint Kis Attila technikai vezető válaszoltak a feltett kérdésekre. 

Dr. Bárdos László napirend előtti felszólalása után elsőként az idei évre vonatkozó koncepcióval kapcsolatos kérdés érkezett, majd az új igazolásokra tért ki Stárics Kornél. Négy fiatal játékossal pótoltuk a távozó magyarokat, akiket szeretnénk mielőbb beépíteni a csapatba, s nem titkolt cél, hogy Benke Szilárdhoz hasonlóan meghatározó kosaras váljon valamelyikükből. 

Bencze Tamás a nemzetközi kupaindulással kapcsolatban elmondta, hogy az elsődleges cél nem az eredményesség, hanem a fiatalok beépítése lesz, de természetesen minél több alkalommal szeretnénk győztesen elhagyni a parkettet. Mivel csupán a bajnokság első három helyezettje indulhat az európai kupaporondon, s egy ideje terítéken volt a nemzetközi szintérre való kilépés, a klub élt a lehetőséggel, hogy megméresse magát horvát, cseh és osztrák csapatok ellen is.  Trénerünk elmondta azt is, hogy idén jóval nehezebb lesz a legjobb nyolcba jutás a korábbiaknál, hiszen a tavalyi felsőházi gárdák mellett a százéves születésnapjára készülő pécsi klub, valamint a Paks is komoly ambíciókkal bír. Mellettük 4-5 csapat – köztük a ZTE KK is – szeretne még a play-offba jutni, így hatalmas versenyfutás várható a szezon során. Ami a keretet illeti, kérdésre válaszolva elhangzott, hogy az öltözői hangulat remek, légiósaink barátságos, beszédes emberek, akikkel jól kijönnek a magyar játékosok, Szabó Zsolt pedig öreg rókához méltóan remekül fogja össze a srácokat, akik szemmel láthatóan egy hullámhosszon vannak. A csapat védekezése jobb lesz, mint a tavalyi kereté, hiszen több a védekezésspecialista, – pl. Thompson - a támadáson viszont van még mit javítani. 

Az október 2-i, Alpok-Adria Ligában megrendezésre kerülő horvát meccsre a csapat már hétfőn elutazik. Szurkolóinkat szeretettel várják déli szomszédaink, a belépők 20 kunába kerülnek majd. Stárics Kornél a külföldi találkozókkal kapcsolatban elmondta, hogy azokról kötelező online stream-et biztosítani, így a jövő keddi, horvátországi találkozót élőben nézhetik a szurkolók, a hazai meccseket pedig a Zalasport közvetíti majd. A bajnokság találkozói azonban – a szövetség döntése alapján – csupán az új rendszeren és feltételekkel követhetők majd nyomon. Végezetül elhangzott, hogy a rasszista megnyilvánulásokat továbbra is komolyan szankcionálják, esetenként akár milliós büntetési tételek is kiszabhatók a klubokra.

Fotó/cikk: Bálizs Zsuzsa

2018. szeptember 25. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás