Szurkolók és játékosok együtt vesszük fel a kesztyűt a Pécs ellen

Ma este 19 órától a bajnokságban eddig veretlen Pécsi VSK Veolia csapatát fogadjuk.

Nehéz időszakot él meg csapatunk, hiszen sérülés, játékosok autóbalesete is hátráltatta a folyamatos munkát. Jól indult a szezon, hiszen Kaposváron sikerült nyernünk, aztán a Sopron kivételével négy vereség következett. A szurkolók jogosan háborodtak fel a csapat szereplésén. A Pécs elleni mérkőzés előtt úgy döntött a vezetőség, hogy szurkolói ankét keretében beszélik át az elmúlt időszakot. 

A pénteki edzés után sokan érkeztek a sportcsarnok büféjébe, hogy kérdéseket tegyenek fel a kialakult helyzettel kapcsolatban. A találkozón jelen volt ügyvezetőnk mellett Bencze Tamás vezetőedző, Kis Attila technikai vezető, Dr. Bárdos László és Dr. Kelemen Péter a társadalmi elnökség tagjai. 

 Példa értékű, hogy a csapat önként vállalta, hogy részt vesz az ankéton, mert szerettek volna a szurkolók szemébe nézni és nyíltan válaszolni a felmerülő kérdésekre. 

Az ankét teljesen korrekt körülmények között, nyugodt hangulatban zajlott, ahol számos téma is szóba került. A szurkolóink kíváncsiak volta Ubilla és Johnson balesetének körülményeire, hiszen sok teória keletkezett az elmúlt időszakban. A rendőri jelentés szerint sem alkoholos, sem bódult állapot nem volt megállapítható a két játékosnál. 

Természetesen Reggie állapotáról is érdeklődtek a szurkolók és a választ első kézből a játékostól tudhatták meg, hogy jól van és játszik a mai összecsapáson. 

Szóba került Ubilla szerződés bontásának oka és egy lehetséges új játékos szerződtetése, ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy célunk egy olyan komplex játékos igazolása, aki alapvetően irányító szemléletű. Nem feltétlenül tengerentúli játékosban gondolkodik a vezetőség, inkább európai légióssal képzelnék el a folytatást. 

Szurkolóink felvetették, hogy a játékosokon nem mindig látható, hogy mindent beleadnak a sikerért. A jelenlegi állapot természetesen mindenkit megvisel, de a játékosok is úgy gondolják, hogy a szurkolókkal együtt sikerülhet kilábalni a gödörből. 
Szurkolóink is önkritikát gyakoroltak és elismerték, hogy a szurkolás sem volt teljesen rendben, így megígérték, hogy szombaton este mindent megtesznek majd a lelátóról a csapatért, persze elvárják, hogy a fiúk meghaljanak a pályán a sikerért. 

A mai találkozóval kapcsolatban csak annyit, hogy a héten még keményebben készültek a fiúk és próbáltak változtatni a játékrendszerünkön is, alkalmazkodva, hogy nincs meghatározó irányítónk. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy ez változzon a mérkőzés során. 

A mérkőzés előtt Dirk Williams mondta el gondolatait:

 

A találkozó 19 órakor kezdődik és a Földházi T., Tóth C., Minár L. (Bogárdi J.) bírói hármas dirigálja majd. 

Hajrá ZTE!

Fotó/videó: Bálizs Zsuzsa

2019. november 9. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás