Tóth Ádám: mindenki érmet akar nyerni!

Szombaton csapatunk megkezdi a bronzcsatát a férfi kosárlabda Tippmix   NB I. A-csoportos sorozatában. Az Arconic-Alba Fehérvár elleni, három győzelemig tartó pároscsata szombaton Székesfehérváron kezdődik 18 órától. 
Az alapszakasz-második Alba Fehérvár élvezi a pályaelőnyt, csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK tehát idegenben kezd, hiszen negyedikként zárt az alapszakaszban. A Falco KC elleni három meccses elődöntős sorozat után készülünk a bronzmeccsre, melyben a Szolnok ellenében 3-1-es összesítéssel alulmaradt fehérvári csapat lesz az ellenfél. Csapatkapitányunkat, Tóth Ádámot kérdeztük arról, miként tekint a bronzcsata elé. 

Sikerült pihenni a korábbi fáradalmakat?

- Szerencsére kicsit több időnk volt most pihenni, de ez is csak pár nap pluszt jelentett – mondta  Tóth Ádám. - A Falco KC ellen simán alulmaradtunk, de a negyeddöntőkkel együtt húsz nap alatt nyolc meccset játszottunk, ami sokat kivett a társaságból. 

Megnézted a másik elődöntős ág negyedik mérkőzését? 

- Hogyne, méghozzá a csapattal közösen. Ami kiütközött, hogy a Szolnok és az Alba Fehérvár is kissé fáradtnak tűnt. A szolnokiak hosszabb kispadja ekkor érvényesült, míg a fehérváriaknál az öt légiósra és Vojvodára épül inkább a csapatuk.

Szokták mondani, hogy a bronzmeccs mindig a csalódott csapatok csatája. Te hogy látod ezt?

- Az Alba úgy vágott neki a bajnokságnak, hogy döntőt akar játszani és ez volt vele szemben az elvárás. Viszont, a nemzetközi kupában csak a harmadik helyezett tud indulni és ez nekik motivációt jelent. Ahogy nekünk is, hiszen nagyon régen szerepelt a csapat a nemzetközi porondon. Ez egy bronzcsata lesz, amit mind a két fél meg akar nyerni!

Felkészültetek, minden tekintetben? Mi lehet a döntő?

- Mentálisan kissé elfáradtunk, de már készen állunk. Volt edzőváltás a csapatnál, két különböző szisztémát kellett a szezon során elsajátítani és volt rajtunk nyomás is, amikor nem ment a szekér. Viszont nem szabad megelégedni azzal, hogy bejutottunk a rájátszásba, el kell követni mindent, hogy megszerezzük a bronzérmet. Ha mégsem sikerül, akkor is úgy kell teljesítenünk, hogy a végén tükörbe tudjunk nézni. Szombaton lehet, hogy az Albán lesz a teher, szerintem nálunk a magyar játékosok rotációja mélyebb. Ha itt meg tudjuk fogni őket, akkor lehet esélyünk. Senkit nem kell motiválni a csapatban, ugyanis  mindenki érmet akar nyerni!

Csapatunk vezetőedzője, Matthias Zollner kissé más találkozókra és  ellenfélre számít az Alba ellen, mint volt a Falco KC elleni elődöntő, de  egyáltalán nem könnyebb  sorozatra. 

- A fehérvári csapatban  öt–hat olyan játékos található, akik az egész szezon során nagyon szinten játszottak és nagyon magas minőséget képviselnek. Éppen ezért nekünk százszázalékosan kell teljesítenünk. Azt gondolom, hogy a bronzmérkőzés a bajnokság végén fontos része a szezonnak és biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat arra törekszik, hogy ő nyerjen. Klubunk már régen, 2017-ben volt utoljára bajnoki dobogós, éppen ezért mindent el kell követnünk azért, hogy a végén mi ünnepeljünk – mondta el a nyitány előtt Matthias Zollner.  

2024. május 10. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás