Tóth Ádám szerint a csapatként kell játszani

Újabb idegenbeli mérkőzésre készül csapatunk, hiszen csütörtökön 18 órától az NHSZ Szolnoki Olajbányász vendégei leszünk a Tiszaligeti-csarnokban. Csapatkapitányunk, Tóth Ádám számára egyáltalán nem lesz  idegen a környezet, hiszen korábban – 2016 és 2019 között - három szezonon át erősítette a szolnokiak csapatát. 

Ezúttal viszont újra ellenfélként tér vissza Tóth Ádám, aki ismét meghívást kapott a magyar férfiválogatott keretébe, hiszen hétfőn hirdetett  keretet a közelgő Eb-selejtezőkre Gasper Okorn, nemzeti csapatunk  szövetségi kapitánya. 
- Nagyon örültem a meghívásnak és már várom, hogy újra együtt lehessek a srácokkal - mondta csapatkapitányunk, amikor az újabb mérkőzéssel és persze a válogatottba való meghívása apropóján kérdeztük. - Abszolút pozitív számomra ez a dolog és örülök, hogy az új kapitány rám is gondolt.

Vannak még a jelenlegi keretben, akikkel korábban együtt játszottál? 
- Hogyne, sőt Voljvoda Dáviddal és Benke Szilárddal Szolnokon is együtt játszottam. Hanga Ádámmal és Keller Ákossal az utánpótlás-válogatottban is egy csapatban voltunk, a fiatalabbak, Váradi  Benedek és Perl Zoltán pedig később a felnőtt keretben voltak a csapattársaim. A februári Európa-bajnoki selejtezők előtt  lesz majd egy keretszűkítés, de remélem, akkor is ott szerepel majd a nevem a selejtezőkre készülők között.

Csütörtökön Szolnokon játszunk. Milyen találkozó vár a csapatra?
-Az biztos, hogy egy kemény fizikális meccs elé nézünk, hiszen a Szolnok ilyen kosárlabdát játszik. Azt gondolom, Ostojicra, Csutira és rám, vagyis a magas emberekre nagy nyomás fog majd nehezedni. Fontos lesz a jó dobószázalék, hiszen ez mindig egy meghatározó tényező. 

Legutóbb Kecskeméten  is  volt esély győzni, de végül nem sikerült. Mi kellene most, hogy ünnepelhessen csapatunk a lefújás után? 
- Valóban, a kezünkben volt az esély a győzelemre, és főleg a második félidőben. Előtte nem játszottunk csapatként, és szerintem ez lesz a kulcs a Szolnok elleni találkozón is, hogy mennyire tudunk egységesen játszani. Véleményem szerint a csapatjáték lesz tehát a döntő és nagyon fontos lenne sikert ünnepelni. Ha nem sikerülne, akkor ugyanis akár a tizedik helyre is visszacsúszhatunk, hiszen nagyon szoros a mezőny. A jövő héten pedig két újabb fontos mérkőzés vár ránk, hiszen szerdán a Magyar Kupában fogadjuk a Pécset, majd jövő szombaton a Körmend lesz a vendég.

Csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK a hatodik helyről várja a 17. forduló mérkőzéseit, melynek nyitányát jelenti a csütörtöki mérkőzésünk.  Felhívjuk  szurkolóink figyelmét, hogy a szolnoki csarnokba csak online lehetséges megvenni a belépőket a vendégszektorba. 

2024. január 17. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás