Tyreek Duren nélkül nehezebb lesz

A playout három hazai mérkőzését három győzelemmel hoztuk, amivel sokat tettünk azért, hogy megőrizzük elsőosztályú tagságunkat. A siker csapatmunka volt, de az egyik motorja irányítónk, Tyreek Duren volt, akitől sajnos a játékos kérésére a szezon vége előtt el kellett köszönnünk. Az amerikai játékost még az elutazás előtt kérdeztük meg a döntéséréről. 

-Sajnos a családban kialakult egy vészhelyzet, édesapám súlyos beteg és emiatt lesz hamarosan egy komoly műtétje. Sajnálom, hogy korábban kell hazamennem, de szeretnék édesapám mellett lenni ebben a nehéz időszakban. Beszéltem már a csapattal erről kb. másfél hónapja, úgyhogy senkit nem ért váratlanul ez a helyzet. 

Tyreek a playoutban kimagasló teljesítményt nyújtott: 

a Kecskemét ellen 29/9 pont, 8 gólpassz, 3 lepattanó, 11 kiharcolt fault, 49VAL, 
a Kaposvár ellen 29/9 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó, 9 kiharcolt fault, 41 VAL
az OSE ellen 35/3 pont, 5 szerzett labda, 3 gólpassz, 3 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 40VAL.

Az egész szezont nézve 25 meccsen 32 percet játszott átlagban és 16 pont, 4,28 gólpassz, 2.4 lepattanó,  1.56 labdaszerzés és 20VAL volt a teljesítménye. 

Duren arról is beszélt, hogy érezte magát Zalaegerszegen és milyennek látta a szezont. 

-Jól éreztem magam a városban és a csapatban is. Így visszagondolva hamar eltelt ez a szokatlan időszak. Sajnos a vírushelyzet is sok nehézséget okozott. Nekem is új volt ez a helyzet, hiszen egy eddig ismeretlen országban kellett vigyáznom az egészségemre. Egy nagyon nehéz szezon volt, sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Bárcsak több mérkőzést nyertünk volna. Emlékszem a bajnokság eleji pár meccsre, amikor a szurkolók is ki tudtak jönni a meccseinkre. Sajnálom, hogy a szezon nagy részét nézők nélkül kellett lejátszanunk, hiszen tudom, hogy mennyivel másabb lett volna ez az év, ha ők is tudnak minket buzdítani a mérkőzéseken. Köszönöm szépen a Zalakerámia ZTE KK-nak és minden jót kívánok nekik a következő szezonokban!

Tyreek Durennek klubunk is sok sikert kíván és édesapjának mielőbbi gyógyulást. 

Szerdán így nélküle kell megvívnunk a Jászberény elleni csatát, ami végleg pontot tehet a bentmaradás kérdésére. A hazaiak mindent meg fognak tenni a sikerért, mi pedig azon leszünk, hogy ez a jó sorozat ne szakadjon meg. A mérkőzés felvezetésére fiatal játékosunkat Simó Bencét kértük:

 

 

A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik. 

2021. április 20. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás