Tyrell Christopher Bellot-Green a negyedik légiósunk

A kanadai Tyrell  Christopher Bellot-Greennel egészül ki a légiós sorunk. A szakmai stábnak nem volt túl sok ideje, hogy kiválassza, kivel tölti fel a negyedik légiós helyet a keretben. Stárics Kornél ügyvezetőnk tájékoztatása szerint péntek este érkezett meg az aláírt szerződése a 200 cm magas, 96 kg-os játékosnak.

Green a szezont a Szegedben kezdte, ahol 18 mérkőzésen átlagban 27 percet töltött a parketten és ez alatt 13.6 pontot, 3 lepattanót és 12.6 VAL értéket átlagolt. Ami szembetűnő, hogy a távolikat közel 40 %-kal értékesíti, ami számunkra nagyon jól jöhet a szezon további részében. Mint köztudott a Szeged a palánk alatti játékának megerősítése érdekében áldozta be Greent és cserélte le Krapic-ra. 

Bencze Tamás korábban elmondta, olyan játékosra van szüksége, aki az alsó posztok védésében is otthon van. Green egyetemi évei alatt ezt a feladatot jól megoldotta, míg hazánkban nem használták ezen képességét megfelelően. 

Green szombaton, a Szolnok elleni bajnokin csatlakozik a csapathoz és a helyszínen tekinti meg a mérkőzést, majd hétfőn már munkába is áll.

A kanadai játékossal a szezon végéig szóló szerződést kötött a klub. 

2019. február 8. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás