Új center a csapatunkban

Kedden érkezett- teljesen titokban - és már a Kaposvár elleni bajnokin pályára lépett a szerb Nemanja Ilic. Az érkezését teljesen titokban tartottuk és a házigazdáknak is meglepetés volt a 5-4-es poszton használható játékos. A klubtól kapott információ szerint Milos Sporar vezetőedző ajánlotta a vezetőknek Ilicet, aki vállalta, hogy a két hónapra kidőlt Lekli Józsefet helyesíti. 

 

A játékos Belgrádban született, sportolói családban.13 évesen kezdte a kosárlabdázást és a belgrádi Kosár Iskolában járta végig a lépcsőket (kadet, junior, stb.). Játszott a kadet válogatottban és csapata, a franciaországi EB-n az ő utolsó mp-es kosarával lett aranyérmes. 18 éves korától játszik profi csapatoknál - Bosznia-Hercegovinában, Csehországban és Görögországban, Iránban, Cipruson, Macedóniában és Oroszországban. Hozzánk Bulgáriából, a Chernomorets 2014 együttesétől érkezett, ahol a szerződése felbontását kérte. Elmondása szerint posztja a 4-es,"power forward"/"erőcsatár", de ha klubja úgy kívánja, tud játszani az 5-ös poszton is. Kiegyensúlyozott játékosnak tartja magát, aki hasznos csapatemberként is szolgálni tudja, aktuális klubját. 

 

Korábbi edzője Goran Stefanović mondta róla:

 

 -Szorgalmas és keményen edző játékos, az erőcsatár poszton. Nagyon jól kontrollálja a trapézt és precíz dobó mind közép távolról, mind távolról. Jó védőjátékos, valamint jó lepattanózó és érvényesíteni tudja akaratát. Jó technikai és taktika adottságai vannak, sokoldalú játékos, aki minden helyzetet jól kezel a pályán. Szabadidejében nagyon szeret úszni. 

 

Nemanja Ilic első mérkőzésén hat pontig jutott. A nyolcadik percben lépett először pályára és mindjárt egy szép centerezéssel indította zalaegerszegi karrierjét. A klub, a játékossal 2015. január 21-ig kötött, határozott idejű kontraktust, de a ZTE KK-nak opciós jogai vannak a folytatást illetőleg. Remélhetőleg a két hetes szünetben megismerve a csapattársait hamar beilleszkedik a ZTE szerkezetébe és hasznos tagja lehet csapatunknak.  

2014. november 22. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás