Új dimenzióba került a klub és a Flex kapcsolata

Hosszú távú megállapodást kötött klubunk a Flex Magyarország vállalattal. A megállapodást sajtótájékoztató keretében jelentettük be a Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnokban. Elsőként Péter Ágota, a Flex Magyarország alelnöke beszélt az együttműködésről:

-A Flex egy olyan multinacionális és multikulturális vállalat, ami több mint négy földrészen, 30 országban, 200 ezer alkalmazottal dolgozik. Magyarországon évek óta a legjelentősebb tíz foglalkoztató között vagyunk. Zalaegerszegen 25 éve, 3000 dolgozóval működünk.  Folyamatosan, évek óta vissza akarunk adni, és vissza is adunk abba a közösségbe, ahol élünk és dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy támogatunk iskolákat, kórházakat, gyermeküdültetést, sport és kulturális rendezvényeket. Az, hogy valamilyen területen segíteni kell az nem volt idegen tőlünk.  Egy hosszú távú szerződés megkötése viszont mindig stratégiai megfontolás. Semmilyen üzleti érdek nem vezérel minket és nem gondoljuk, hogy ettől a szerződéstől a Flexnek nagyobb lesz az árbevétele, hogy több vevőnk lesz, vagy a profitunk nőni fog. Viszont azt gondoljuk, hogy a zalaegerszegi kosárlabda sikere a város sikere és a mi sikerünk is. Ez a csapat folyamatosan ezért a közösségért dolgozik, ahol mi élünk és tenni akarunk. A Flex értékrendszerében a verseny és a siker az nem cél, hanem életforma. Mi azokat értékeljük, aki szenvedéllyel minden nap küzdenek és újabb és újabb kihívásokat keresnek. Ezt láttuk meg ebben a csapatban, akiknek a sikeressége közösségformáló. Az időzítés nyilvánvaló, hiszen közel tíz éve volt bajnok a ZTE és mi képesnek és alkalmasnak tartjuk ezt a csapatot arra, hogy az ötödik bajnoki címét is megszerezze. Mi ebben szeretnénk együtt dolgozni velük és megígérhetem, hogy nem csak anyagilag, hanem a dolgozóink által, hittel és bíztatással is támogatni fogjuk a fiúkat. 

A folytatásban Balaicz Zoltán polgármester üdvözölte ezt az új, hosszú távú kapcsolatot a felek között:

-Egy olyan céggel kötöttünk ma szerződét, aki a városunknak és közösségeinek is meghatározó tagja. Negyed évszázada alatt mindig számíthattunk a vállalatra, aki felismerte, hogy az egészséges életmód és a sport felé való nyitás mennyire fontos és ennek tekintetében egy ikonikus csapatot választottak a támogatás szempontjából. Nem mehetek el szó nélkül amellett a fejlődés mellet, aminek folytán új csarnokot hoztak létre városunkban és, hogy milyen rugalmasan reagáltak a járműipari tesztpálya létrehozására. Nagyon látványos az autómatív üzletágban való fejlődés, ami egyszerre gyártást és kutatást, fejlesztést és innovációt is jelent. Úgy gondolom, hogy feltétlenül büszkék lehetünk erre a cégre. 

Stárics Kornél ügyvezető felidézte a klub és a vállalat kapcsolatát és beszélt a jelen szerződésről:

-A vállalattal való kapcsolatunk nem új keletű, többször összefonódott a cég és a klub. 1999-2000-ben névadó szponzora volt a csapatunknak és az elmúlt években is többször volt egymás között reklám- és szponzori szerződés. A most megköttetett szerződés új dimenzióba helyezi a kapcsolatunkat a vállalattal. Ennek a hároméves reklámszerződésnek három nagy megjelenési formája van: a csapatmezen, a 30 méteres Led falon és a sportcsarnokban az új eredményjelző mellett elhelyezett 8x2 méteres hirdetőfelületen. Bízom benne, hogy ezekkel az újonnan megkötött szerződésekkel valóban el tudjuk majd érni a céljainkat. Ez a szerződés egyébként tartalmaz egy célprémiumot is, és ha sikerül azokat a helyezéseket elérnünk, amiket szerződésben rögzítettünk, akkor plusz többletforráshoz is juthatunk. 

Végül Dr. Gyimesi Endre társadalmi elnökünk visszaemlékezett arra az időszakra, amikor a Flextronics ipari parkot létrehozták, melyet hosszú hetek tárgyalássorozata előzött meg. Reményét fejezte ki, hogy a most megköttettet kapcsolat gyümölcsöző lesz és később értékelve az együttműködést sok közös sikernek lesz majd a kulcsa.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. augusztus 30. Zalakerémia ZTE KK 

Megosztás