Új év, új remények

Az új esztendő első bajnokiját szerdán a Kecskemét ellen vívjuk. Ellenfelünk jelenleg pozitív (8/7) mutatóval az ötödik helyet foglalja el a tabellán. Sajnos nehéz leírni, de utoljára tavaly október 16-án, a Paks együttesét győztük le idegenben (72-80). Azóta nem sikerült nyernünk egy mérkőzést sem, amely sorozatnak most kell véget vetnünk, hogy elkezdjünk felzárkózni az előttünk lévőkhöz. Jordan Barnett visszatért, aki kisebb megfázás miatt volt kénytelen kihagyni a Kaposvár elleni találkozót. Sajnos Bonifert Bendegúz az utolsó edzésen megsérült, így a játéka kérdésessé vált. A héten látszott a fiúkon, hogy nem érzik jól magukat ebben a helyzetben és szeretnének ezen változtatni. Az edzéseken maximális odaadással dolgoztak és csak remélni tudjuk, hogy a szerdán 18 órakor kezdődő bajnokin is csapatként, mindent beleadva küzdenek a sikerért!

A Kecskemét egy nagyon jó csapat, tapasztalt külföldi játékosokkal, akik kitűnő egységet alkotnak a fiatal játékosokkal. Azon dolgoztunk az elmúlt napokban, hogy megfelelő egyensúlyt és összhangot teremtsünk a játékosok között. A Kecskemét nagyon erős irányító, hátvéd és palánk alatti posztokon is. Az lesz számunkra az elsődleges, hogy őket hogyan tudjuk kontrollálni és lehetőség szerint kivenni a játékból. Végig koncentrált védekezésre lesz szükségünk, a csapat és az egy-egy elleni védekezésre is különösen figyelnünk kell. A lepattanókat kontrollálni szeretnénk, ha ezek sikerülnek, akkor a saját játékunkat tudjuk majd játszani a mérkőzésen és végre összejöhet a siker-  osztotta meg mérkőzés előtti gondolatait Emir Mutapcic.

A találkozó előtt Bonifert Bendegúzt kérdeztük:

 

Klubunk szeretne egy közleményt is kiadni:

Sajnos az idei szezon nem úgy alakul, ahogyan azt szerettük volna. Nagyon nehéz helyzetben van klubunk, de mindenki azon dolgozik a csapat körül, játékosok, edzők, menedzsment és a szakmai vezetés, hogy kilábaljunk ebből a hatalmas gödörből. Ezen a héten nagyon fontos két mérkőzésünk következik, hiszen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, és az MVM-OSE Lions csapatát fogadjuk hazai pályán.

Ezért szeretnénk kérni szurkolóink segítségét is, hogy az egymás szidalmazása és egymás elleni uszítása helyett álljanak a csapat mellé és szurkolásukkal támogassák a csapatot.
Az elmúlt időszakban sajnálatos módon többször is tapasztaltunk rasszista megnyilvánulásokat játékosaink irányába. Szeretnénk felhívni szurkolóink figyelmét, hogy amennyiben a közeljövőben is ezt tapasztaljuk, annak súlyos következményei lesznek. Ez a nehéz helyzet sem jogosít fel senkit arra, hogy ilyen módon nyilvánuljon meg sem a saját, sem a vendég csapat játékosainak irányába.

Együttműködésüket és szurkolásukat köszönjük! 

Hajrá ZTE!

2022. január 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás