Új klubstruktúra a Zalakerámia ZTE KK-nál

Klub

2010-es magyar bajnoki cím elnyerése után öt év alatt, 2010 és 2015 között 5 ügyvezető igazgató váltotta egymást a férfi kosárlabda klubnál: Urbanics Pál, Horváth Zsolt, Kern Lajos, Podlovics Péter, Doleschall Miklós.

2015-ben jelentős változások történtek, egyrészt Stárics Kornél lett az ügyvezető igazgató, másrészt a többségi tulajdonos önkormányzat által felkért elnökség is munkához látott. Az igazgató és az elnökség rendkívül nehéz munkát vállalt el, hiszen rendbe kellett tenni a cég pénzügyeit, stabilizálni kellett a gazdálkodást, rendezni kellett a korábbi évek tao-támogatásainak elszámolásait és az azokból fakadó büntetéseket. A feladatot eredményesen teljesítették, így ma a vállalkozás gazdasági és pénzügyi szempontból teljesen rendben van, adósság nincs, a fizetések nem csúsznak, a tartozásokat és a büntetéseket rendezték, a bevételek és kiadások egyensúlyban vannak, a tao elszámolásokat minden esetben rendben találják, és valamennyi központi ellenőrzés pozitív eredménnyel zárul. Ugyanakkor 2021-ben új kihívásokkal is szembe kell már nézni.

Ezért a többségi tulajdonos önkormányzat képviselői és az ügyvezetés áttekintették a klub irányítási struktúráját és közösen arra az elhatározásra jutottak, hogy az elnökség megszűnik. Az elnökség tagjai dr. Gyimesi Endre, dr. Bárdos László és dr. Kelemen Péter díjazás nélkül, társadalmi munkában látták el feladatukat. A klub szinte valamennyi arany, ezüst és bronzérmének, valamint kupagyőzelmeinek kivívásában vagy városvezetőként, vagy klubvezetőként elévülhetetlen érdemeket szereztek. Ezért köszönet illeti önzetlen munkájukat és a támogató tapasztalatukra, jobbító szándékú javaslataikra a jövőben is számít a klub.

Az új vezetőedző, az új szakmai stáb és az új igazolások mellett, azokkal párhuzamosan a 21. századi modern európai, és részben magyarországi klubmodellekhez alkalmazkodva Zalaegerszegen is új klubmodell jön létre.

Ennek jegyében Stárics Kornél ügyvezető igazgatóként ezután a klub működtetéséért, a cég jogi és gazdasági irányításáért, a pénzügyekért, a tao támogatásokért és elszámolásokért, a szponzori támogatásokért és a központi ellenőrzésekért felel majd.

Az ügyvezető igazgató mellé kerül egy főállású szakmai igazgató, aki minden sportszakmai kérdésért, a felnőtt csapatért, az edzők és a játékosok kiválasztásáért, valamint az utánpótlás nevelésért felel. A személy kiválasztása során fontos szempont volt a kosárlabda szakmai, magyar és nemzetközi ismerete, valamint a játékosokkal és ügynökökkel való tárgyalás miatt az angol nyelvtudás. Folytak egyeztetések a ZTE-hez, Zalaegerszeghez, illetve Zala megyéhez kötődő személyekkel is, végül a tárgyalások alapján Puskás Artúr lett a Zalakerámia ZTE KK szakmai igazgatója.

Puskás Artúr szakmai életútja:

Puskás Artúr 1976. február 8--én született. 13 évesen kezdett először kosárlabdázni a Ganz-Mávag gárdájában. Magyarországot 55 alkalommal képviselte az utánpótlás válogatottban. 1993-ban országos junior bajnokságot nyert a Tungsrammal. 17 évesen kezdte profi pályafutását, amely során számos csapatban megfordult. A-csoportba feljutást három alkalommal (Battai KE, MAFC és Jászberény) ünnepelhetett, a Dombóvár és a Nyíregyháza történetének első rájátszás szereplésében vállalt oroszlánrészt. A Debreceni Vadkakasokkal ULEB kupában vitézkedett és bajnoki ezüstérmet szerzett. Vezetői kvalitásait jól mutatja, hogy tíz csapatából nyolcnál ő tölthette be a csapatkapitányi posztot.

Edzői munkáját a női rekordbajnok BSE kispadján kezdte vezetőedzőként, majd az utóbbi 8 idény folyamán a férfi szakág bajnoki aranyérmek tekintetében csúcstartóját, a Budapesti Honvédot irányította, több mint 250 hivatalos mérkőzésen.

Emellett dolgozott a Budapesti Honvéd Akadémia kiválasztásért felelős szakembereként, valamint 15 idényen keresztül szakkommentátorként NCAA, Euroliga és magyar NB1-es bajnoki illetve nemzetközi kupamérkőzéseken. 

Puskás Artúr az alábbi videóban beszélt nekünk a terveiről:

 

A klubmodell átalakításának további részeként ezentúl külön szakemberek felelnek a marketingért, a honlap megújításáért, a kommunikációért, a közösségi médiában használt oldalakért. Köszönjük, hogy a felkérést vállalta Juhász Zoltán Dávid kommunikációs vezető és Jóna István kommunikációs munkatárs.

Hajrá ZTE!!!

Zalaegerszeg, 2021. június 17.

ZTE Kosárlabda Klub Sportszolgáltató Kft. többségi tulajdonosai

Megosztás