Új vezetés a ZTE Kosárlabda Klubnál

Stárics Kornél, a ZTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezető igazgatója benyújtotta lemondását, melyet a klub tulajdonosai közös megegyezéssel elfogadtak. Az ügyvezető munkaviszonya 2022. május 31-én szűnik meg.

A tulajdonosok, a klub, a csapat, a szurkolók és a támogatók nagy köszönettel tartoznak Stárics Kornélnak, hiszen sokan talán nem is tudják, mi mindent tett a ZTE KK-ért. A 2010-es magyar bajnoki cím elnyerése után a ZTE Kosárlabda Klub Kft-nél komoly anyagi nehézségek alakultak ki. 5 év alatt, 2010 és 2015 között 5 ügyvezető váltotta egymást (Urbanics Pál, Horváth Zsolt, Kern Lajos, Podlovics Péter, Doleschall Miklós). Amikor 2015-ben Stárics Kornél lett az ügyvezető igazgató, rendkívül nehéz munkát vállalt el, hiszen rendbe kellett tennie a cég pénzügyeit, stabilizálnia kellett a gazdálkodást, rendeznie kellett a korábbi évek tao-támogatásainak elszámolásait és az azokból fakadó büntetéseket. A feladatot eredményesen teljesítette, így ma a vállalkozás gazdasági és pénzügyi szempontból teljesen rendben van, adósság nincs, a fizetések nem csúsznak, a tartozásokat és büntetéseket rendezték, a bevételek és kiadások egyensúlyba kerültek, a tao elszámolásokat minden esetben rendben találják, és valamennyi központi (MKOSZ, NAV, stb.) ellenőrzés pozitív eredménnyel zárul. Ebben Stárics Kornél ügyvezető igazgatónak, aki 2015-től 2022-ig töltötte be a posztot, elévülhetetlen érdemei vannak, stabilitást, pénzügyi és jogi nyugalmat alakított ki a cégnél.

Köszönjük a kiváló munkáját és sok sikert, egészséget kívánunk neki a továbbiakban!

2022. június 1-től a ZTE Kosárlabda Klub Kft. új ügyvezető igazgatója Török Róbert lesz, akit mindenki ismer a zalai, zalaegerszegi kosárlabda berkekben. Török Róbert 49 éves. Kilenc éves korában Farkas Sándor ismertette meg vele a kosárlabdát. Az ő kezei alatt volt utánpótlás játékos és szerzett 11 aranyérmet. Tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak is. Később játszott az NB-I-ben a ZTE, a Siófok végül a Nagykanizsa csapatában. 20 éve, 2002. óta NB-I-es játékvezető. 2004-től a ZTE NKK-nál dolgozott, először technikai vezetőként, majd 2016-tól elnökként. 10 éve a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetői feladatait is ellátja. 

A ZTE KK ügyvezető igazgatói feladatainak ellátása mellett Török Róbert vezényli le a közeljövőben a profi felnőtt csapat, valamint az utánpótlás különválasztását is, melyet már a többi NB I-es klub megvalósított.

Ezzel párhuzamosan a szakmai igazgatói poszt is be lesz töltve. A szakmai igazgató felel a sportszakmai kérdésekért, a felnőtt csapatért, az edzők és a játékosok kiválasztásáért, valamint hozzá tartozik az utánpótlás nevelés szakmai felügyelete és irányítása is.

2022. május 1-től a ZTE Kosárlabda Klub Kft. új szakmai igazgatója Bencze Tamás lesz, akit szintén nem kell bemutatni a helyieknek. Bencze Tamás 54 éves. 1979 óta életének jelentős részét a kosárlabda tölti ki. 1986-tól 2004-ig szerepelt az élvonalban, majdnem 650 bajnoki mérkőzést játszott, ebből több mint 400-at a ZTE színeiben. Ezalatt 3 bajnoki címet és ugyanennyi kupagyőzelmet ünnepelhetett. 1989-től 1999-ig volt a magyar férfi kosárlabda válogatott tagja, 1996-tól csapatkapitánya, 137 mérkőzésen képviselve a magyar nemzeti színeket. 2004-ben lett a Zala Volán ZTE edzője, 2007-ben a magyar női kosárlabda válogatott edzőjeként is tevékenykedett. Volt edző a Szeged Euroligás csapatánál, majd a férfiaknál először a Falco Kc-nál. 2015-től dolgozott a ZTE KK csapatánál, ahol 2016-ben ötödik helyet, 2017-ben pedig bronzérmet szereztek. Sportmenedzseri és szakedzői diplomával is rendelkezik.
Sok sikert kívánunk a klub új vezetőinek, akik szakmai elképzeléseiket szurkolói ankéton, valamint sajtóbeszélgetésen is hamarosan meg fogják osztani.

Zalaegerszeg, 2022. május 4.

ZTE Kosárlabda Klub Kft.

Megosztás