Újabb lendületet adhatna egy DEAC elleni hazai siker

A hétvégi sikeres nyíregyházi túra után ismét hazai találkozó vár csapatunkra, ugyanis szerdán 18 órától a DEAC lesz a vendég a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. A férfi NB1/A-csoport 8. fordulójának mérkőzésén együttesünk szeretné folytatni jó szériáját, ám mindez most sem ígérkezik könnyűnek.     

A DEAC a mögöttünk hagyott hét végén nem lépett pályára, hiszen a 7. fordulóban kiírt DEAC-Oroszlány mérkőzést már korábban lejátszották, ami nem hozott szerencsét David Dedek együttesének, ugyanis egy ponttal (79-80) kikapott az Oroszlánytól. A debreceniek a most futó szezonban eddig két sikert könyvelhettek el, a Nyíregyháza valamint a Paks ellen. Ennél ők is jobb szezonkezdetet reméltek, még úgy is, hogy a sorsolásuk nem volt könnyű. Most tíz napot készülhettek az egerszegi találkozóra, amin nem kérdés, hogy csapatunk újra győzni akar.

Ezt fogalmazta meg Németh Ákos, aki azt is elárulta, miért lenne fontos szerinte a DEAC-ot legyőzni:
- Nem becsülhetjük le a DEAC együttesét amiatt, hogy eddig csak két mérkőzést nyert, hiszen tudjuk, hogy ez is egy kemény mérkőzés lesz, mert nincs könnyű ellenfél ebben a bajnokságban - nyilatkozta játékosunk a találkozó előtt. -  Szeretnénk és nagyon akarunk nyerni, hiszen a szerdai mérkőzésünk után egy rendkívül nehéz idegenbeli sorozatot kezdünk meg, benne a Szolnok és a Falco elleni találkozóval. Az újabb győzelem azért is lenne fontos, hogy teher nélkül, felszabadultabban utazzunk majd a bajnokság talán két legerősebb együtteséhez.

Ákossal kapcsolatban azóta sajnos kiderült, hogy egy mérkőzés végi ütközést követően ujjtörést szenvedett, így előreláthatólag 2 hétig nem számíthatunk a játékára.
 
Szerdán csapatunk először szerepel úgy hazai pályán, hogy előtte csak egy nappal gyakorolhat a jól megszokott környezetben. A meghozott takarékossági intézkedések miatt a sportcsarnokot csak a bajnoki találkozókra fűtik fel, így csapatunk hétközben az Ostoros Károly Csarnokban gyakorol. Sebastjan Krasovec vezetőedző és a csapat ettől függetlenül most is csak a következő feladatra koncentrál, ami jelen pillanatban a DEAC elleni találkozó, amit mindenképpen szeretnénk megnyerni. Ehhez kell majd közönségünk biztatása is, ahogy megszokhattuk már ebben a szezonban, hiszen ez nagyon sokat jelent csapatunk számára.

Továbbra is arra kérjük szurkolóinkat, hogy lehetőség szerint elővételben váltsák meg belépőiket a mérkőzésre. Aki a helyszínen veszi meg a belépőjét, számukra a pénztárakban csak bankkártyás fizetés lehetséges. Szurkolóinknak érdemes lehet kicsit melegebben is öltözni, hiszen előfordulhat, hogy nem a megszokott hőmérséklettel találkoznak majd a sportcsarnokban, ugyanis egy ekkora létesítményt nem egyszerű ilyen rövid idő alatt teljesen felfűteni.   

2022. november 22. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás