Újabb rangadó vár ránk: a bravúr reményében Fehérváron

Újabb nagy kihívás előtt áll együttesünk, hiszen szombaton 17 órától a Tippmix NB I A-csoportos férfi bajnokságban csapatunk a jelenleg harmadik helyezett Arconic Alba Fehérvár vendége lesz. 

Ez a lesz a hazai élvonalbeli pontvadászat 16. fordulója, ami előtt a fehérváriak egy győzelemmel szereztek többet (11) mint negyedik helyezett együttesünk. Az alapszakasz első körében Zalaegerszegen  nagyon szoros mérkőzést vívtunk az Alba Fehérvárral, amely a találkozó első felében jobban játszott, de visszajöttünk a meccsbe és vezettünk is. A döntés az utolsó percre maradt, amiből végül Vojvoda Dávidék jöttek ki jobban és nyertek 76-70-re. Nos, az azóta eltelt időszak is megmutatta, hogy a fehérváriaké nagyon erős csapat, együttesünk, a Zalakerámia ZTE KK  pedig mostanra pedig azt bizonyította, hogy versenyképes együttes  bárkivel szemben. 

Remek sikert arattunk múlt szombaton a Körmend ellen (109-77), és az volt a sorozatban elért negyedik győzelme Sebastjan Krasovec fiainak. Jó passzban várhatjuk tehát a találkozót, de tudni kell, hogy szombaton nem mi leszünk az esélyes csapat, ami nem jelenti azt, hogy ne készülnénk meglepetésre. Sajnos Németh Ákos - aki az Oroszlány elleni hazai találkozón sérült meg - még mindig nem léphet pályára, hiszen a bokája nem jött rendbe. Egymás után a negyedik mérkőzés következik, melyen egy nagyon fontos játékosunkat nélkülöznünk kell. 

Vezetőedzőnk elárulta, jó hangulatban készül csapatunk a fontos találkozóra, de persze nem volt zökkenőmentes a heti munka. 
-A felkészülésünk a szombati találkozóra a szokásos módon haladt annyi  kiegészítéssel, hogy néhány játékosnál ismét akadt vírusos megbetegedés, de a meccsre rendben leszünk. Minden győzelem jót tesz egy csapatnak, így nekünk is jól jött a Körmend elleni siker. Jó a hangulat az edzéseken, teszi mindenki a dolgát. Az Alba Fehérvár ismét egy olyan ellenfél lesz, amely nagyon jó együttes. Erős magyar maggal rendelkezik, és a fiatalszabály adta, jól teljesítő kosarasokkal. Minőségi légiósaik vannak, csapatuk pedig remekül van összerakva. Minden tekintetben nagyon fizikális és kemény mérkőzésre számítok. A fehérváriak negyven percen keresztül igyekeznek a határon kosarazni, ezért fontos lesz, hogy ne hibázzunk és elkerüljük, hogy könnyű kosarakat kapjunk. Véleményem szerint a mérkőzés kulcsa a kontrollált támadójáték és a védekezésre való összpontosítás lesz. Ha csapatként játszunk, és egyben leszünk, egymást segítve, akkor lesz esélyünk borítani a papírformát – mondta el vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec a mérkőzéssel kapcsolatban. 

Arconic-Alba Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzésről kék-fehér csapatunk amerikai játékosát, Mitchell Smith-t kérdeztük.

Jegyinformáció: A vendégszektorba csapatunk számára eljuttatott jegyek elfogytak, így szombaton a helyszínen már nem lesz jegyértékesítés.

2023. január 13. Zalakerámia ZTE KK  

Megosztás