Újra itthon és újra nyerni kell!

Hosszú idő után játszik ismét hazai mérkőzést csapatunk, ráadásul szombaton 18 órától olyan ellenfél látogat a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba, amely közvetlen riválisunk is.
 
Az elmúlt három szezonban, ha az Oroszlány együttese érkezett hozzánk, akkor Sebastjan Krasovec edző személye jelentette az állandóságot a vendégeknél, aki a nyáron csapatunk ajánlatát fogadta el, így az NB I A-csoportban most először meccsel vezetőedzőnk korábbi együttese ellen.

A szombati találkozó viszont nem erről szól leginkább, hanem arról, hogy ki szerzi meg a győzelmet, amely csapatunknak már biztos Magyar Kupa-indulást jelentene, míg a Komárom-Esztergom megyeieknek az esélyt, hogy még elcsíphetik az alapszakasz első köre végén a 8. helyezést, hiszen az Magyar Kupa új kiírása úgy rendelkezik: az első kör végén az első nyolc csapatot összesorsolják a kupában és a negyeddöntők győztesei kerülnek be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ez viszont még odébb van.
 
Szombaton két olyan együttes találkozik, amely november 23-án győzött legutóbb - csapatunk akkor a DEAC-ot, míg az Oroszlány a Szolnokot verte - legutóbbi három mérkőzését viszont egyaránt elveszítette. Itthon egyértelműen a győzelem a cél, Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk is ezt hangsúlyozta. A szlovén szakvezető korábbi csapata ellen meccselhet, hiszen négy szezont húzott le Oroszlányban, amellyel előbb felkerült az élvonalba, majd három szezonon keresztül az NB I-ben irányította a piros-feketéket.          

- Nagyon pozitív emlékeim vannak az Oroszlányban eltöltött négy esztendőről. Egy profin szervezett klubról van szó, amely magas színvonalon működik és így váltak el útjaink is – mondta Sebastjan Krasovec az újabb találkozónk előtt. - Most fontosabb a mérkőzés, mert ez dönti el, hogy bejutunk-e a kupába. Az Oroszlánynak jó csapata van, amely jó kosárlabdát játszik, sok hárompontos dobásuk van és agresszíven védekeznek. Nagyon fontos lesz, hogy lehetőség minél kevesebb labdát adjunk el, hogy ne tudjon ebből indulni az ellenfél. Három vereség után vissza kell szereznünk az önbizalmunkat és mindent meg kell tennünk a győzelemért. Nagyon bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával jó meccset játszunk és persze nyerünk. Mitchell Smith legutóbb Pakson nem léphetett pályára bokasérülése miatt, de most már vállalni tudja a játékot.  

Szurkolóink figyelmét most is felhívjuk, hogy ha tehetik, a belépőiket elővételben vásárolják meg. A hideg idő beköszöntével a csarnokban 16 fok körüli hőmérséklet várható, így érdemes lesz melegebben felöltözni. Ahogy korábbi hírünkben már beszámoltunk róla, elkészültek a klubunk logójával ellátott ülőpárnák, melyeket mérkőzés alatt, a déli oldalon található ruhatárnál 3000 Ft/db áron lehet készpénzért megvásárolni. 

2022. december 16. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás