Utánpótlás csapataink eredményei

Az elmúlt héten az U18 és U16 –os csapatunk itthon, míg az U14-es korosztályunk Pécsett és Dombóváron szerepelt. 

U 18-as bajnokság, főtábla, A-csoport: 

Zalakerámia ZTE KK – Vasas Akadémia 64-80 (20-19, 15-24, 15-15, 14-22)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok. 
Zalakerámia ZTE KK: Tóth B. 13/3, Takács 18/9, Novák Téglás 16/9, Garai 3, Böcskei 2. Csere: Koller 9/3, Döbrentei, Mike, Tóth M., Horváth B. 3/3,  Billege. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - Azt gondolom, hogy ez egy nyerhető mérkőzés lehetett volna … Amiért mégsem lett, az annak köszönhető, hogy nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit az elmúlt mérkőzések egyes szakaszaiban meg tudtunk valósítani. Annak ellenére, hogy a lepattanózásban most is jelentős előnnyel bírt az ellenfél,  koncentráltabb mezőnymunkával eredményesebbek tudtunk volna lenni. Valahogy nem voltunk ma itt fejben, hiába próbáltunk ki sok variációt akár támadásban, akár védekezésben. A palánk alatt nem tudjuk azt a minőséget hozni, ami ezen a szinten elvárható, ám ezuttal nem csak ott volt hiányérzetem … 

Galéria a képre kattintva elérhető

U 16-os bajnokság, főtábla, A-csoport:

Zalakerámia ZTE KK „A” – Budapest Honvéd „A” 57-64 (12-15, 12-18, 16-21, 17-10)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok. 
Zalakerámia ZTE KK „A”: Ruzsics 15, Tóth Á. 2, Tóth L.10, Gérczei 19/9, Kovács Á. 6. Csere: Jordán 3, Nagy Z. 2, Molnár, Szalai, Rékli, Aranyosi. Vezetőedző: Németh Csaba. 

Németh Csaba értékelése: - A fizikailag képzett, gyors játékot játszó Honvéd csapata ellen eleve nehéz mérkőzésre számítottunk. Az ellenfél agresszív védekezése miatt az első két negyedben támadásban szenvedtünk. Ekkor sok eladott labda és kihagyott dobás jellemezte a játékunkat, védekezésünk viszont megfelelt az elvárásnak. A félidei 9 pontos hátrányból hamar visszajöttünk egy pontra, aztán hibáinkkal megint elengedtük az ellenfelet, ekkor percekig nem szereztünk pontot. Az utolsó negyedben megint jól hajráztunk, 14 pontos hátrányt dolgoztunk le, de fordítani már nem tudtunk. A nálunk hattal kevesebb labdát eladó és héttel több gólpasszt kiosztó Honvéd megérdemelten nyert, így gratulálunk nekik. Sajnos még nem tudunk egész mérkőzésen folyamatosan jól teljesíteni, a mai hullámvölgyeket egy ilyen szintű csapat ellen nem bírtuk el. Következik a legnehezebb ellenfél, az éllovas NKA Pécs, idegenben.

Galéria a képre kattintva elérhető

U 14, középház, Nyugati-csoport, 1. forduló: 

NKA Pécs „B” – Zalakerámia ZTE KK  „A” 88-65 (21-13, 22-12, 26-24, 19-16)
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. 
Zalakerámia ZTE KK „A”: Szabó Zs.  7,  Kása 6, Domján, Károlyi 28, Adrovicz 5. Csere: Németh G.  2,  Péter L., Hart 8, Bek 2, Némethy, Lovasi 7, Olasz B. Vezetőedző Hanzséros Alajos. 

Hanzséros Alajos értékelése: - A serdülő korosztályban szokatlan taktika ellen csak a második félidőben tudtunk eredményesen támadni. A védekezéssel végig gondjaink voltak, s ebből sokat tanulhatunk. 

Zalakerámia ZTE KK „A” – Dávis Kornél KA „A” 62-60 (23-13, 16-15, 9-20, 14-12)
Zalakerámia ZTE KK „A”: Szabó Zs. 1, Kása 13, Domján, Károlyi 27,  Adrovicz 2. Csere: Olasz, Németh G., Péter L., Hart12, Bek 4, Némethy, Lovasi 3.  Vezetőedző: Hanzséros Alajos. 

Hanzséros Alajos értékelése: - Kiváló kezdés után a harmadik negyedben lefagyott a játékunk, az ellenfél egyenlített, majd átvette a vezetést. A cserékkel frissítve a végét mi bírtuk jobban, s nagyot küzdve, megérdemelten győztünk. A csoport öt csapata közül négy bemutatkozott, s mindegyik egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.

U14, alsóház, Dél-nyugati régió: 

Atomerőmű GYKSE „A” – Zalakerámia ZTE KK „B” 76-61 (12-14, 29-15, 23-20, 12-12)
Dombóvár. 
Zalakerámia ZTE KK „B”: Hart 9, Horváth P. 6, Bek 12, Török 2, Martonics 10.  Csere: Péter L. 9, Kovács D. 2, Kámán, Szabó I., Csonka 2, Horváth L., Németh G.  9.  Vezetőedző: Kovács László. 

Kozármisleny SE - Zalakerámia ZTE KK „B” 65-77 (10-22, 11-21, 16-20, 28-14)
Dombóvár. 
Zalakerámia ZTE KK „B”: Hart16, Horváth P., Bek 5, Török 5, Martonics 8. Csere: Péter L. 12, Kovács D.  4, Kámán 6,  Szabó I., Boda 2, Horváth L.  4,  Németh G.  15. Vezetőedző: Kovács László. 

Kovács László értékelése: - Az „A” csapatunkból kölcsön vett  - de 2010-es születésű -  két játékossal megerősítve érkeztünk a tornára. A büntetődobásunk hatékonyságával még mindig nem vagyok elégedett, bár az nagyjából megfelel a korosztályos átlagnak. A „B” csapattal edző játékosoknál 10/21, az „A” csapatból érkezett két játékosnál 2/18 volt a találati arány a két mérkőzés összesítésében. A dobótechnika fejlődésével elégedett vagyok. Az átadásaink pontossága és ereje sokat javult. Meglehetősen kevés labdát adtunk el: pontosabban és erősebben passzoltunk, tudatosabban is helyezkedtünk letámadás és felállt védelem elleni játék esetén is. A közvetlenül egymás után játszott két mérkőzés fáradtsága hozott vissza a korábbi hibáinkból, de alapvetően teljesen elégedett vagyok a játékosok fejlődésével ezen a téren. A letámadás elleni játékunk szinte kifogástalan volt. Csapdázó védekezéssel ezúttal nem találkoztunk, egy-egy ellen a korábban megjelölt négy játékosnál többen is gyakorolhatták (és végre is hajtották) a labdafelvitelt. A kizárás/kiszabadító átadással a hónap során nem foglalkoztunk, nem is sokszor jelent meg a játékunkban. Ennek ellenére több szép lerohanást vezettünk. Szinte automatikus erre a törekvés a játékosokban. Van két, nagyon jó érzékkel induló játékosunk – a következő hónapban megpróbálok olyan tranzíciós rendszert kialakítani, amelyben kamatoztatni tudják ezt az adottságukat. Egyéni védekezésünk sokat javult helyezkedést és labdás támadó védését illetően is, bár volt hiba is benne. A hónap során az elzárások területén az elzárásba vezetést, és annak áttöréssel védését tanultuk és gyakoroltuk. Nagyon szépen megjelent mindez a mérkőzéseken. Bár nem tanultuk, de többször nagyon jó ösztönös érzékkel segített be, vagy váltott az elzárást adó játékos védője, amikor érzékelte, hogy társa nem tudja végrehajtani az áttörést, és fenn fog akadni az elzáráson. Leválással és üres elzárással nem foglalkoztunk még, ebből kaptunk is néhány kosarat, főleg a második mérkőzésen.

2022. november 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás