Utánpótlás csapataink eredményei

Az U12-es gyermek csapatunk a bajnokság harmadik fordulójában Körmenden szerepelt. 

U 12, Gyermek Kupa 3. forduló, A-csoport: 
Zalakerámia ZTE KK – Körmendi Törpördögök 63-65 (15-16, 17-21, 21-10, 10-18) 
Körmend. 
Zalakerámia ZTE KK: Molnár-Oravecz 10, Bohár, Márton B. 12, Viant 10, Szalai 3. Csere: Hunyadi 8, Ouldamar B. 12, Soltész 6, Lovas-Bán, Sulyok, Nagy M. 2, Flaisz. Vezetőedző: Ambrus Péter

Ambrus Péter: - Az előjelek nem tűntek biztatónak, hiszen úgy érkeztünk Körmendre, hogy a héten több játékos is megbetegedett, illetve sérülések hátráltattak bennünket. A játék képe nagyon hullámzó volt, mindkét csapat vezetett több ponttal, és megnyerhette volna a mérkőzést már korábban is. Végül egylabdás meccs lett a találkozóból, a dudaszóval egy időben  bedobtuk az utolsó kosarat, azonban ezt  nem adták meg, így nem lett hosszabbítás. A körülmények ellenére sikerült kihoznunk egy jó mérkőzést, köszönöm a gyerekeknek, és a szülőknek a hozzáállást.

Zalakerámia ZTE KK – Ifjú Sólymok Szombathely 78-56 (21-10, 26-18, 9-18, 22-10)  
Körmend. 
Zalakerámia ZTE KK: Molnár-Oravecz 8, Bohár 7, Márton B. 6, Viant 6, Szalai 3, Hunyadi 9, Ouldamar B. 18, Soltész 9, Lovas-Bán 1, Sulyok 3,  Nagy M. 6, Flaisz 2. Vezetőedző: Ambrus Péter

Ambrus Péter értékelése: - Az előző, vesztes mérkőzés után gyorsan rendeztük a sorainkat és az első pillanattól kezdve mi uraltuk a mérkőzést. Nagyon jól működött a védekezésünk, sok labdaszerzés és látványos befejezéseink voltak. A harmadik negyedben a 20 pontos előnyünket elolvasztottuk, teljesen dekoncentráltan játszottunk a negyed végén. A záró felvonásban viszont sikerült megújulnunk, végül magabiztosan nyertük meg a mérkőzést a Szombathely ellen. Továbbra is első helyen állunk a Nyugati-csoportban.

U 16 (kadett) főtábla, A-csoport, 9. forduló: 
Zalakerámia ZTE KK „A” – Kaposvári Sportiskola „A”  80-65  (17-8,  24-21, 19-19,  20-17)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok. 
Zalakerámia ZTE KK „A”: Ruzsics  6, Tóth Á. 10, Tóth L. 4, Gérczei 29/15, Jordán 22. Csere: Boncz, Aranyosi, Károlyi 9, Bánfi, Röszler. Vezetőedző: Németh Csaba. 

Németh Csaba értékelése: - Ezúttal sem volt teljes a keretünk, viszont a játékosok a héten jól edzettek és elszántak voltak, hogy visszavágjunk az őszi kaposvári vereségért. A mérkőzés elejétől komolyan vettük a védekezést, valamint támadásban is az edzéseken gyakorolt játékot tudtuk hozni, ez mindenképp jó dolog. Ami gondot jelentett, az ellenfélnek ajándékozott 19 támadó lepattanó és a 20 kihagyott büntetőnk. Végül emiatt nem tudtunk nagyobb különbséggel nyerni - ezen javítanunk kell. A lényeg, hogy néhány extra momentum mellett most is csapatként tudtunk nyerni, mindenki pályára került és hozzátett a győzelemhez. Jelenleg negyedik helyen állunk, következik a csoportban második helyezett MAFC együttese idegenben, ami komoly kihívás lesz számunkra.

Galéria a képre kattintva

U 18 (junior), főtábla, A-csoport, 8. forduló: 
DEAC „A” - Zalakerámia ZTE KK 103-67 (34-11, 19-24, 28-17, 22-15) 
Debrecen. 
Zalakerámia ZTE KK: Tóth B. 11, Takács 10, Novák Téglás 11, Gyimes 14/6, Billege 4. Csere: Koller 5/3,  Böcskei 2, Hosszú, Tóth M., Horváth B. 4, Garai 6.  Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - A már megszokott hiányos felállásban próbáltuk meg egy újabb akadémiai élcsapat ellen a helytállást, ami most csak időszakosan sikerült. Az erős debrecenieket ráadásul az ebben a korosztályban rendkívüli kinti dobóteljesítmény is segítette, mi próbáltuk a belső területeket védeni, de a kiosztásokra nem értünk oda. Felemásan sikerült ez a taktika, bár sok szerzett labdánk volt és most a lepattanózásban is előbbre tudtunk lépni, azonban egy ilyen kinti dobószázalék (47 % százalékkal dobtak a hazaiak) ellenében, ez nem bizonyult az eredmény szempontjából hatékonynak. A nagy különbség ellenére pozitívnak értékelem a mérkőzést, mivel voltak olyan feladatok, amit jól és eredményesen oldottunk meg, de el kell ismerni:  ha az ellenfelünknél a legjobbak voltak a pályán,  akkor nyílt az olló … Ami nálunk teljesen hiányzik, az a belső pozíciókkal élő helyzetek. Emiatt a játékunk eléggé lekorlátozódik a betörésekre, üres elzárásokra, kiosztásokra és ellenfeleink a több lepattanóból adódó lehetőségekkel is számolhatnak.

Fotó: Jóna István

2022. december 8. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás