Utánpótlás csapataink legutóbbi eredményei

Az U18-as csapatunk a Budapesti Honvédnál vendégeskedett. 

U 18-as bajnokság, főtábla, A-csoport, 2. forduló: 

Budapesti Honvéd – Zalakerámia ZTE KK 81-51 (19-21, 16-15, 24-5, 22-10)
Budapest, Ludovika Aréna. 
Zalakerámia ZTE KK: Tóth B. 7/3, Takács 10/6, Novák Téglás 8/6, Szalay  20, Böcskei. Csere: Koller, Gyimes 2, Mike 2, Tóth M., Horváth B., Garai 2. Vezetőedző: Bödör Ferenc.  

Bödör Ferenc értékelése: - Már az első percben időt kellett kérni, hogy felébredjenek a játékosok. Szerencsére sikerült rendet tenni a fejekben, utána már azon a hőfokon kosárlabdáztunk, amit szerettünk volna és amire készülünk. A Honvéd elképesztő magassági fölényben volt, ami a lepattanózásban óriási előnyt jelentett a számukra. Az első félidőben ezt még harcossággal és a védekezésből támadásba való gyors átmenettel tudtuk kompenzálni így előnnyel zárni a félidőt. A második félidőben már nem tudtuk ezt megvalósítani, egyértelmű volt a Honvéd fölénye. Játékunk statikussá vált, ami eladott labdákat is eredményezett. Sok ziccert is hibáztunk, sajnos ezen a korai mérkőzésen csak 18 percig tudtunk koncentrálni. A magassági hátrányunkat pótolandó ebből több kell és ehhez több jó teljesítményre van szükség. 

Az U16-os együttesünk hazai pályán fogadta a MAFC csapatát. 

U16-os bajnokság, főtábla, A-csoport, 3. forduló: 

Zalakerámia ZTE KK „A” – MAFC „A” 69-65 (18-15, 17-20, 19-12, 15-18)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok. 
Zalakerámia ZTE KK „A”: Ruzsics  18, Tóth Á.  6, Nagy Z.,  Gérczei 21/3, Kovács Á. 15. Csere: Boncz 3/3, Fügemann 6, Aranyosi, Rékli, Tóth L. Vezetőedző: Németh Csaba.  

Németh Csaba értékelése: - Sajnos továbbra is tartalékosan - most három alapembert nélkülözve - léptünk pályára a hasonló játékerőt képviselő, látszólag komplett, és fizikailag jobbnak tűnő MAFC csapata ellen. Bizonytalan kezdés után egy 16-0-s sorozattal fordítottunk, innen már kiegyenlített, fizikális játék folyt. Többször is el tudtunk lépni, a harmadik és negyedik negyedben már tíz pont felett is vezettünk, a vége mégis egylabdás meccs lett, amit higgadtabb játékkal tudtunk hozni. Ellenfelünk talán túl korán elhitte, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, mi azonban tényleg erőn felül teljesítve, csapatként küzdve győztünk, ami ebben az összeállításban bravúr tőlünk. Mivel a MAFC a másik közvetlen riválisunk a csoport 3-5. helye szempontjából, ez a győzelem kulcsfontosságú lehet a későbbiekben. 

A mérkőzésről készült galéria a képre kattintva elérhető. 

Fotó: Jóna István

2022. október 18. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás