Utánpótlás csapataink már megkezdték a szezont

Az elmúlt két hétben utánpótlás csapataink már megkezdték a legújabb szezont, hiszen elkezdődtek a selejtezők..

U18 selejtező:

Fiataljaink Szolnokon szerepeltek, ahol nem mindennapi  sorozatot hagyott maga mögött Bodrogi Csaba együttese. A három mérkőzésen kétszer hosszabításos találkozót vívtunk, ezek közül egyet nyertünk, egyet elvesztettünk. Összességében két győzelemmel és egy vereséggel  zárt csapatunk és a bajnokságban a 13-24. csapat között kezdjük meg az alapszakaszt.

Bodrogi Csaba edző értékelése: - A hosszú utazás nem zavarta meg junior játékosainkat, remekül kezdtük a mérkőzést, az első negyedben pontosan céloztunk, lendületesen támadtunk. A folytatásban változtatott védekezésén a Szolnok, nehézkesebbek lettek a támadásaink, már kevésbé sikerült tiszta dobóhelyzeteket kidolgozni, visszaesett a dobáshatékonyságunk. A mérkőzés hajrájára az ellenfél pár pontos előnyre tett szert, letámadással sikerült közelebb kerülnünk, az utolsó pillanatban pedig egy lehetetlen helyzetből dobott 3 pontos kosárral kiegyenlítettünk. A hosszabbításban már nem sikerült folytatnunk ugyanazzal a lendülettel a játékot, s végül a gyengébb mezőny és büntető dobószázalék döntött a Szolnok javára. A második találkozón a  reggeli mérkőzésre nehezen hangolódott rá a csapat, a lelkes hazaiak kellemetlen stílusára sok hibával játszottunk. Elsősorban a támadásunk akadozott, az egész mérkőzésen eladtunk 30 labdát, ami nagyon sok, és ugyan ellensúlyoztuk a lepattanó labdák számával, de így is sok támadó lepattanót engedtünk nekik, összességében mezőnyből majdnem 20-al több dobásuk volt. A mérkőzés végig kiélezett volt, tulajdonképpen a végjátékban sikerült előnyhöz jutnunk néhány távoli dobásnak köszönhetően. A harmadik meccsnek a folytatást illetően nem volt tétje, célunk a korábbi hibáink kijavítása mellett a győzelem megszerzése lehetett. Sajnos az előző mérkőzés végén kezdő irányítónk megsérült, így nélküle kellett szerepelnünk. Jól kezdtünk, minimális előnnyel, de mi irányítottuk a mérkőzést, de végül ezúttal is hosszabbítás döntött a végeredményről, ráadásul kétszeri ráadásra volt szükség. Az ellenfél több lepattanót szerzett, különösen a védő lepattanók megszerzése okozott nehézséget. Mindkettő csapat gyengébb dobószázalékot pordukált, ami tulajdonítható a 3. mérkőzés okozta fáradtságnak is és a kétszeri hosszabbításnak is. Végül nagyot küzdve, a végjátékban jobban büntetőzve és lepattanózva sikerült minimális előnnyel győznünk. A tornán három kiegyensúlyozott mérkőzésen a 2. helyet szereztük meg. A  Szolnok elleni vereséget követően csalódottak voltunk, a folytatásban hasonló teljesítményt mutatva felénk billent a mérleg nyelve, így a bajnokság 13-24. csapatai között kezdjük meg az alapszakaszt.

Eredmények:

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki KA  88-94 (31-21,  15-23, 16-20, 22-20, 4-10) - hosszabbítás után.

Zalakerámia ZTE KK - Újpest MT/A  76-68 (17-21, 16-14, 23-14, 20-19)

MEAFC/A - Zalakerámia ZTE KK  86-88  (13-19,  20-21,  21-20,  19-13,  7-7,  6-8)  - hosszabbítás után

U16 selejtező

Az elmúlt hétvégén került sor az U16-os bajnokság selejtezőjére, amelyen a Bödör Ferenc és Németh Csaba által dirigált Zalakerámia ZTE KK U16-os csapata a Megyeri tigrisekkel, a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiával és az előselejtezőből érkezett Gödi SE gárdáival mérkőzött meg a továbbjutó helyekért. A csoport küzdelmei rögtön egy olyan találkozóval kezdődött, amelyen eldőlhetett, hogy melyik csapat küzdhet tovább a felsőágért. A mérkőzésen szinte végig a ZTE KK vezetett, olykor jelentős előnnyel is, azonban a végén az újpestiek örülhettek. A második mérkőzésen hamar tisztázódtak az erőviszonyok, az egerszegi csapat meggyőző fölénnyel verte a Pest megyei ellenfelét. A vasárnapi találkozón elmaradt a várt izgalom, a kék-fehérek hamar jelentős előnyre tettek szert és ezt a mérkőzés végéig még tudták is növelni, így a második helyen végeztek a csoportban. Bár a főtáblára nem jutott most a csapat, azonban továbbra is versenyben maradt az országos döntőért, amelyért, most a középszakaszban, szintén erős ellenfelekkel kell megküzdenie.

Bödör Ferenc edző értékelése:  - Még nagyon az út elején járunk, rengeteg hiányosságunk van. Az első mérkőzésen az egyéni védekezésünk csapnivaló volt és ezen nem tudtunk változtatni, nem is érdemeltünk győzelmet. A Göd illetve a KLKA ellen jobban koncentráltunk, főleg az utóbbi csapat ellen érződött, hogy tudunk jobban is játszani. Hosszú a szezon, lesz lehetőségünk javítani, kicsit gatyába kell rázni a társaságot minden téren, azt gondolom, tud ez a korosztály többet is nyújtani, de ehhez sokat kell még dolgoznunk.

Eredmények:

ZALAKERÁMIA ZTE KK - ÚJPEST-MT/A 95 - 99 (30-15, 20-29, 26-26, 19-29)

GÖDI SE - ZALAKERÁMIA ZTE KK 48 - 92 (6-25, 15-21, 13-25, 14-21)

ZALAKERÁMIA ZTE KK - KISS LENKE KA 92 – 58 (26-12, 25-22, 26-14, 15-10)

U14 selejtező:

Serdülő együttesünk Szombathelyen szerepelt, ahol egy győzelem mellett két vereség volt a mérleg.  

Kovács László edző értékelése: -   A selejtező torna számunkra döntő fontosságú mérkőzése a Hódmezővásárhely elleni volt (az Eger sokkal gyengébb, a Szombathely sokkal jobb volt). Ezen a mérkőzésen erényeink és hibáink is élesen kitűntek, sokszor ismétlődtek. Mindkét tanult védekezési rendszer jól működött, bár helyezkedési hibák, késő reakciók előfordultak. Az Eger elleni mérkőzésen minden játékos kapott sok játéklehetőséget, azok is, akik egy hónapja kezdtek edzésre járni. Egyébként  megállták a helyüket és „nem lógtak ki” a csapatból. A Szombathely elleni mérkőzésre az előző napi csalódást keltő végeredmény ellenére lelkileg felkészült állapotban érkeztünk. Két kiemelkedő fizikumú (sebesség és magasság) játékosuk védését sokszor oldottuk meg jól, főleg az első félidőben, és a második félidő elején. A 24. percben még egy pontos hátrányban voltunk csak, de ott és akkor elfogyott a koncentráció. Labdás és labda nélküli elzárásokat is alkalmazott a szombathelyi csapat. Ezek védését ugyan gyakoroltuk, de ahhoz nem eleget, hogy minden adódó helyzetet meg tudjunk oldani. A következő időszakban a kadett csapat segítségével (is) dolgozni fogunk ezen.

Eredmények:

Zalakerámia ZTE KK/A - Vásárhelyi Sólymok 50-55 (13-10,  18-13,  11-14,  9-18)

Zalakerámia ZTE KK/A - Egri VSE KOK/A 68-34 (16-8, 22-5, 20-11,  10-10)

Szombathelyi Sportiskola -Zalakerámia ZTE KK/A  80-56 (14-12, 23-18, 21-13, 22-13)

2023. szeptember 28. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás