Utánpótlás eredmények a hétvégéről-Galériákkal

Az elmúlt hétvégén, péntek és vasárnap között négy utánpótlás találkozót rendeztünk az Ostoros Károly csarnokban.  

U11 Kenguru Kupa, 5. régió, 4. forduló: 

Zalakerámia ZTE KK A - Körmendi Törpördögök 93-81 (24-20, 21-24, 29-19, 19-28)
Zalaegerszeg. 
Zalakerámia ZTE KK/A:  Ouldamar B. 33, Szalai 20, Bencze G. 19, Nagy M. 13, Csizmadia 3. Csere: Fábián K. 2,  Péterfi 1, Németh 1, Mágel 1, Zsilvölgyi, Zsédely, Agárdi. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ricsilla Rakéta – Zalakerámia ZTE KK A  31-90 (7-26, 17-20, 6-20, 1-24)
Zalaegerszeg. 
Zalakerámia ZTE KK/A: Bencze G.18, Szalai 16, Ouldamar B. 14,  Csizmadia 11, Zsédely 9. Csere: Németh 5, Péterfi 5, Nagy M. 4, Fábián 4,  Sinka 2, Szak 1, Agárdi 1. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Galéria a képre kattintva

Ambrusné Bacsárdi Szilvia értékelése: - A Körmend elleni mérkőzésen a négy rutinosabb játékosunk buta hibák miatt fault problémákkal küzdött. A kapott pontokon is látszik, hogy gyenge védekezést produkáltunk, mind egyénileg, mind csapatszinten. Persze, születtek szép egyéni teljesítmények, Ouldamar Benett egy-egy elleni támadásai, valamint az első ötösös védekezésének „mozgatórugója” volt Szalai Zétény. A második negyedben Bencze Gergőt kell megemlítenem a ponterős támadásai miatt, illetve Nagy Milánt, aki a hátán vitte a második és a negyedik negyedet. A Ricsilla elleni mérkőzésen mindenki kapott lehetőséget, a kérésem az volt, hogy törekedjünk a gyors indításokra, illetve próbáljuk meg megcsinálni az „add és fuss” játékot, aminek az alapjait most sajátítjuk el. Sok kimaradt ziccerünk volt, de jó helyzeteket alakítottak ki a fiúk. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott rakni a mérkőzéshez, és jó volt látni a fejlődést a legutóbbi találkozóhoz képest. A két győzelemmel megszereztük az első pontszerző forduló első helyét. Gratulálok a fiúknak! Hajrá ZTE!

U16, főtábla I., A csoport, 13. forduló: 
Zalakerámia ZTE KK/A – NKA Pécs/A 49-108 (9-30, 18-29, 16-14, 6-35)
Zalaegerszeg. 
Zalakerámia ZTE KK A: Jordán 12/6, Gérczei 11/3, Ruzsics 4, Tóth Á. 5, Nagy Z. 1. Csere: Boncz 10/6, Szalai K. 4, Röszler 2, Aranyosi, Rékli. Vezetőedző: Németh Csaba. 

Németh Csaba értékelése: - Keretünk két játékossal kiegészült a héten, azonban a remélt jó meccshez nem tudtunk felnőni. Az NKA a bajnokság egyik végső esélyese, kellően komolyan vette a mérkőzést, az első pillanattól nagy nyomást helyeztek ránk támadásban és védekezésben is. A második negyedtől kezdtünk oldódni, támadásaink pontosabbak, bátrabbak lettek, sőt a harmadik negyedet meg is nyertük. Ezzel sajnos nagyjából elfogytunk és a mérkőzés vége egyoldalú lett. Mindenki pályára lépett, érezhette a különbséget sebességben, fizikumban. Ezért érdemes ilyen meccseket játszani, ahol meg kell küzdeni azért, hogy - egyelőre csak periódusokra - pariban tudjunk lenni a legjobbakkal. Az igazán fontos mérkőzés most jön: a nyolc közé jutásért mindenképp nyernünk kell a DKKA ellen idegenben. 

Galéria a képre kattintva

U16, regionális bajnokság GYSM, alapszakasz: 
Zalakerámia ZTE KK B- Kanizsa KK 62-79 (17-20, 14-20, 17-18, 14-21)
Zalaegerszeg. 
Zalakerámia ZTE KK B: Boncz 23/3, Röszler, Kakas 2, Rékli 5, Babos 3. Csere: Aranyosi 6, Kámán 2, Gergály, Gombkötő, Bánfi. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Lendületesen kezdtük a mérkőzést, elsősorban indításokból szereztük a pontjainkat, de a befejezéseknél már ekkor is több hiba csúszott be a játékunkba. Az ellenfél zónavédekezésre váltott tulajdonképpen már a mérkőzés végéig, ami ellen a támadásaink nehézkessé és körülményessé váltak. Amikor pedig tiszta dobóhelyzetekig jutottunk, dobásainkat alacsony százalékkal értékesítettük. Az ellenfél játékosai ezúttal is gyorsabban reagáltak a szabad labdákra, ami elsősorban a lepattanók megszerzésében mutatkozott meg. A két közel azonos képességű csapat közül a gyorsabban, agilisebben és pontosabban játszó csapat nyerte meg a mérkőzést.

Galéria a képre kattintva

Fotó: Jóna István

2023. január 19. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás