Utánpótlás eredmények és beszámolók

Több korosztályunk is érdekelt volt az elmúlt hétvége bajnoki fordulóiban. 

U 18 főtábla, A csoport. 7. forduló: 
Zalakerámia ZTE KK – Budapest Honvéd SE/A 66-95 (15-18, 21-24, 13-29, 17-24)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok. 
Zalakerámia ZTE KK: Garai 11, Tóth B. 20, Takács 13, Novák Téglás 9/6, Billege 2. Csere: Horváth B. 7/3, Mike 4, Tóth M., Böcskei, Hosszú. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - Megint hiányosan tudtunk kiállni, s azok a hibák jöttek ki, melyek az élcsapatok ellen általában előjönnek. Az akadémiai csapatok kiválasztott játékosokkal és hosszú kispaddal rendelkeznek, mi azért dolgozunk, hogy minél jobban közelítsünk hozzájuk. Eredménytől függetlenül ezek a találkozók arra is jók, hogy egyénileg és csapatrészenként tudjunk előre lépni. Helyenként és időszakonként sikerül is ez.    

Galéria a képre kattintva. 

U 16  főtábla,  A csoport. 8. forduló: 

Vasas Akadémia „B” 61-57 (14-19, 11-13, 20-19, 16-6)

Budapest, Vasas Akadémia. 
Zalakerámia ZTE KK: Ruzsics 7, Tóth Á. 3, Tóth L. 15/3, Gérczei 15/3, Jordán 17. Csere: Boncz, Aranyosi, Rékli, Bánfi, Röszler. Vezetőedző: Németh Csaba. 

Németh Csaba értékelése: - Négy beteg, illetve sérült játékosunk hiányában is a győzelem reményében utaztunk a Vasas otthonába. Biztos volt, hogy ebben az összeállításunkban nehéz mérkőzés elé nézünk, ennek ellenére az első három negyedben az történt, amit vártunk. Folyamatosan 5-12 ponttal vezettünk, bár ennél jobban nem sikerült ellépni. A záró negyedben ellenfelünk harcos védekezése, illetve talán saját fáradtságunk miatt is, buta hibákat követtünk el. Csak az utolsó öt  percben hat eladott labdát és öt  kihagyott ziccert csináltunk, ezzel kiengedtünk a kezünkből egy fontos győzelmet. A vereség a gyenge, pontatlan támadójátékunk eredménye, pedig az ilyen mérkőzéseket ilyen előnyből már le kellene tudnunk hozni. A győztesnek persze gratulálunk, de úgy érzem, valójában magunkat vertük meg.

U 16 regionális bajnokság, alapszakasz: 

Credobus Mosonmagyaróvár – Zalakerámia ZTE KK/B 67-92 (19-30, 14-21, 15-15, 19-26)
Mosonmagyaróvár. 

Zalakerámia ZTE KK/B: Boncz 19, Röszler 17, Károlyi 16, Kakas 6, Rékli 8. Csere: Babos 7, Kámán 6, Vértes 2, Aranyosi 10, Botond 2.  Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Kiválóan kezdte a mérkőzést kadett B-csapatunk, jól használta ki az ellenfél bizonytalanságait, igaz, ehhez kellett a jó védekezésünk is, amiből gyors kosarakat lehetett szerezni. Már 16 pontnál jártak a mieink, amikor a hazai csapat első kosarát szerezte. Ezt követően visszaesett a védekezés agresszivitása és pontossága, az előnyt tovább tudtuk növelni. A mérkőzésen minden játékos lehetőséget kapott, s bár akadtak hibák mind támadásban, mind pedig a védekezésben, végül magabiztos győzelem született. 

U 14 középház, Nyugati-csoport, III. forduló: 

Soproni SI KA/A -Zalakerámia ZTE KK/A   71-75  (14-23, 23-18, 18-15,  16-18)
Zalaegerszeg.  
Zalakerámia ZTE KK: Szabó Zs. 4, Némethy, Kása, Károlyi Z. 20, Adrovicz 10. Csere: Babos 10, Németh G., Domján, Hart 17, László M.,  Bek 6, Lovasi 8. Vezetőedző: Hanzséros Alajos. 

Zalakerámia ZTE KK/A– Dávid Kornél KA/A  72-51 (9-14, 24-18, 21-9, 18-10)
Zalaegerszeg.  
Zalakerámia ZTE KK: Szabó Zs., Némethy, Kása 2, Károlyi 13, Adrovicz 7. Csere: Babos 23, Olasz, Németh G., Hart 20, Bek 5, Lovasi 2.  Vezetőedző: Hanzséros Alajos. 

Hanzséros Alajos értékelése: - A hazai rendezésű fordulóban remekül kezdtünk az első találkozón, majd a képzett játékosokból álló Sopron egyenlített, s egy rövid ideig a vezetést is átvette. A végjátékot jobban bírtuk és értékes győzelmet arattunk. A fehérváriakkal az első fordulóban már találkoztunk és nagy küzdelemben pici különbséggel, két ponttal győztünk. A „visszavágón” az első negyed kivételével a mi akaratunk érvényesült, a 21 pontos sikerért keményen dolgoztak a fiúk. Gratulálok a két akadémiai háttérrel rendelkező klub legyőzéséhez!

Galéria a képre kattintva.

U14 alsóház, alapszakasz, 3. forduló: 
 
Dombóvári KKE/A -Zalakerámia ZTE KK/B 54-43 (14-9, 19-13, 10-19, 11-2)
Paks. 
Zalakerámia ZTE KK: Péter L. 3, Kovács D. 4, Kámán,Török 3, Horváth L. 6. Csere: Martonics 10, Németh G. 11, Horváth P. 2, Szabó I., Márton B. 4, Csonka, Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Zalakerámia ZTE KK/B – Atomerőmű GYKSE/A  59-63 (10-18, 12-11,  18-12, 19-22) 
Paks: 
Zalakerámia ZTE KK: Péter L.16, Kovács D. 4, Kámán, Török 8, Horváth L. Csere: Martonics 15, Németh 12, Horváth P. 2, Szabó I., Márton B., Csonka, Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Kovács László értékelése: - Az A-csapatunkból ezúttal  nem jött velünk játékos, a gyermek korosztályú együttesből Márton Bulcsúval egészült ki  a keretünk tizenkét főre. Az egy hónappal ezelőtti mérkőzéseink után több felkészülési feladatot is kijelöltem, de bármennyire igyekeztünk, nem volt elég az idő arra, hogy mindegyik témakörrel foglalkozzunk a hónap során.  Az emberfogásos letámadás ellen a lehetőségeinkhez mérten felkészültünk. Ritkán hibázunk a labda bedobásában, labdavezetéssel felvitelében. Korábbi feladataink közül határozottan látszott a törekvés a gyors indításra, az induló játékosok megjátszására, az erősebben meglőtt passzokra. Mindkét ellenfelünk viszonylag sok (labdás) elzárással játszott, az Atomerőmű még egy jól begyakorolt több üres elzárásból álló bedobásfigurát is sokszor játszott. Többnyire sikerült áttöréssel vagy váltással kivédekezni az elzárásos helyzeteket – néha meg nem. Sok időt és figyelmet szenteltünk a dobótechnika és pontosság javításának a hónap folyamán. Büntetődobásaink eredményességében is javulás figyelhető meg. Ennek fordítottja mondható el a tranzíciós védekezésünkről: szemre még mindig lassú az átállás, visszarendeződés, eredményességében viszont jelentős a javulás az előző fordulóhoz képest. Kevés leindítást engedtünk ellenfeleinknek. Ennek ellenére a sebesség, rendezettség és tudatosság terén nagy terünk van a fejlődésre.

2022. december 1. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás