Utánpótlás tornával emlékeztünk Ivánkovics Istvánra

Az 1978-as bajnokcsapat centere örökké hű maradt Zalaegerszeghez. Ez volt az egyik alapgondolata a szervezőknek, amikor négy évvel ezelőtt kosárlabda tornát rendetek Ivánkovics Istvánra emlékezve. Sorban a negyedik emléktornán az Apáczai VMK tornatermében a 2009-2010-es korosztályból négy csapat mérkőzött egymással, három egerszegi (Ricsilla, Egerszegi Zsebibabák, Zalakerámia ZTE KK) és egy vasi (Ifjú Sólyomfiókák) alakulat. 

Az első találkozót követően Gecse Péter alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében elmondta, a múltunkra emlékezni kell, hiszen az utánunk jövőknek példaként szolgálhatnak, kitartásukkal és eredményeikkel.  Az intézmény galériájában egy kiállítással kedveskedtek az érdeklődőknek, amin korabeli képekkel elevenítették fel a dicső múltat. A rendezvényre eljöttek emlékezni az egykori csapattársak: Góczán Gábor, Vágvölgyi Tamás, Nagy József és Szűcs József is, Ivánkovics István feleségével és testvéreivel együtt. Csizmadia László a Városi Szabadidősport Szövetség Kosárlabda Bizottságának elnöke, a rendezvény főszervezője, a 2010-es fantasztikus évből, amikor kupagyőztes és bajnok is lett egyben a csapatunk, felvillantott néhány emléket Katona Tibor képeinek segítségével. Az akkori sikercsapatot Kámán Tamás csapatkapitány képviselte, aki nagyon örült a meghívásnak. A kiállítás megnyitásaként egy rövid videóban mondták el személyes emlékeiket Ivánkovics István egykori csapattársai. Szántó Róbert helyi vállalkozó és törzsszurkoló jóvoltából Polster Péter, Trepák Zoltán, Bencze Tamás és Gáspár Dávid meze is látható volt a galérián. 

Hogy a sportélményről is beszéljünk a kenguru korosztályban szereplő csapatok remek hangulatú mérkőzéseken döntötték el a végső sorrendet. 

A döntőt az Ifjú Sólyomfiókák (Szombathely) és a Zalakerámia ZTE KK játszotta, ahol a vasiak nyertek 63-45-re. A bronzmérkőzésen a Ricsila 55-45-re nyert az Egerszegi Zsebibabák ellen. 

IV. Ivánkovics István Kosárlabda emléktorna végeredménye: 
 1. Ifjú Sólyomfiókák (Szombathely), 2. Zalakerámia ZTE KK, 3. Ricsilla, 4. Egerszegi Zsebibabák

A szervezők az elmúlt évek hagyományaihoz ragaszkodva a torna All Star ötösét különdíjjal jutalmazták: Szalai Szonja (Egerszegi Zsebibabák), Németh Léna (Ricsilla), Szendrő Márton (Ifjú Sólyomfiókák), Kása Levente és Lovasi Andor (Zalakerámia ZTE KK). 

A torna végén az edzők egyöntetű véleménye volt, hogy a mérkőzések remekül szolgálták a gyerekek fejlődését. 

2020. február 6. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás