Utánpótlásunk fiataljai egyéni képzéseken vehetnek részt

A holtszezonban sem állt meg teljesen az élet klubunknál, hiszen ez az időszak éppen arra jó, hogy van idő olyan feladatok elvégzésére is, melyekre a versenyszezonban kevesebb lehetőség van. 
Miközben a klub vezetése a felnőtt keret kialakításán dolgozik, figyelünk fiatal játékosainkra is. Bencze Tamás szakmai igazgató, Baki Gergely, első csapatunk másodedzője, valamint Heinrich Róbert utánpótlás-koordinátorunk vezetésével négy héten át az utánpótlásunk tehetséges kosarasai heti három alkalommal, két csoportra osztva egyéni képzésen vesznek részt. Olyan, 14 és 18 év közötti kosarasokról van szó, akik eddigi munkájuk és hozzáállásuk alapján érdemelték ki, hogy külön munkát végezzenek, ami a fejlődésük szempontjából is hasznos. 

Mindezt Baki Gergely is megerősítette, hiszen van haszna ezeknek az edzéseknek. 

-Minden edzéslehetőség hasznos, főleg ilyen kis létszámú csoportokban. Több lehetőség van korrigálni, kijavítani,  észrevenni egy-egy rossz beidegződést, mint úgy, amikor egyszerre mondjuk tizenöten vannak csapatedzésen, ráadásul  szezon közben – említette „Gege”, aki  nem is oly rég még  az élvonalban játszott.

Jobbról Heinrich Róbert, középen Baki Gergely, balról pedig Bencze Tamás itt éppen az edzés  tapasztalatait összegezik a  srácoknak  

Két nyolcas csoportban zajlik a munka, az egyikben az idősebbek, a másikban a fiatalabbak vesznek részt, akiket a labdás gyakorlatok után Adrovicz Béla erőnléti edzőnk vár speciális kondicionáló gyakorlatokkal. 

Heinrich Róbert ezekkel a foglalkozásokkal kapcsolatban azt jegyezte meg: egyfajta jutalom ezeknek a srácoknak, hogy megkapják ezt a lehetőséget. Viszont arra is figyelnek, és szem előtt tartják, hogy nyár van és szünidő. 

-Természetesen mi edzők komolyan vesszük ezeket a foglalkozásokat, de nem is lehet ezt máként tenni, hiszen csak így várhatjuk el, hogy a gyerekek is így tegyenek. Négyhetes a programunk, ám ha éppen erre az időszakra esik, mondjuk a családi nyaralás, természetesen akkor nem tud jönni. Ez a normális, hiszen szünidő van, és ebben a korban szükségük van arra is, hogy a lehető legtöbb időt töltsék családi kötelékben – említette Heinrich Róbert.   

2022. július 9. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás