Utánpótlásunk hétvégi eredményei

Az elmúlt héten U18-as csapatunk hazai parketten folytatta a bajnokságot, míg az U16-os csapatunk idegenben játszott. Az U11-es együttesünk a hétvégén játszotta első mérkőzéseit a bajnokságban. 

U 18-as bajnokság, főtábla, A-csoport: 
Zalakerámia ZTE KK – DEAC Akadémia „A” 86-104 (16-26, 25-21, 14-38, 31-19)
Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok. 

Zalakerámia ZTE KK: Tóth B. 18/3, Takács 15/3, Novák Téglás 16/3, Gyimes 2, Billege 6. Csere: Koller, Döbrentei 13, Mike 4, Tóth M., Horváth B. 1, Garai 11/3. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése a találkozóról: - A vereség ellenére is csak gratulálni tudok a csapatnak, mert ezen a mérkőzésen a lehetőségekhez képest mindent megtettek. Természetesen voltak hibák, nem is kevés, de ilyen sebességű mérkőzéseken ez jobban benne van a pakliban. Pozitív volt, hogy sokszor mi is hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelünket és ezekből is eredményesek tudtunk lenni. Jól és gyorsan játszott a Debrecen, magassági fölényét jól használta ki, ebben nem tudtunk velük versenyre kelni, de az a harcosság és bizonyos időszakokban a mutatott játékunk megfelelő volt. A palánk alatt hátrányban vagyunk az ellenfeleinkhez képest de a mezőnyben már kezdünk felnőni a feladathoz. Gratulálok a Debrecennek. 

U 16-os bajnokság,  főtábla, A-csoport: 
SZEDEÁK „A” – Zalakerámia ZTE KK „A” 68-79 (16-19, 25-24, 19-10, 8-26))
Szeged. 

Zalakerámia ZTE KK „A”: Ruzsics 6,  Tóth Á.  2, Tóth L. 17, Gérczei 20/9, Kovács Á.  12. Csere: Molnár 4, Jordán 18/3, Aranyosi, Rékli, Nagy Z., Boncz, Röszler.  Vezetőedző Németh Csaba.  

Németh Csaba értékelése a találkozóról: - Keretünk két korábban sérült játékosa végre felépült, csatlakozott hozzánk, így egyértelműen a győzelemért utazhattunk öt órát Szegedig. A kötelezőnek gondolt mérkőzés aztán nehezebb lett, mint vártuk, védekezésben és támadásban is tompák voltunk kezdettől fogva. A második negyedbeli 9 pontos előnyünket végül nem sikerült növelni, sőt megtartani sem. Fordulás után sok könnyű ziccert hibáztunk, ekkor szinte semmi nem működött, ellenfelünk fordított. Az utolsó negyedet 7 pontos hátrányból kezdtük, viszont ekkor már mindkét oldalon az elvárt szinten játszottunk, és 26-8-ra nyertük a játékrészt és ezzel a mérkőzést is. Tartásunkat mutatja, hogy hátrányból is tudtunk nyerni, azonban szerdán a Honvéd elleni hazain nem lesz elég egy negyednyi jó játék, ennél sokkal több kell majd. 

U 11-es bajnokság, 1. forduló, Szombathely: 

Zalakerámia ZTE KK - Körmendi Törpördögök 90-48 (16-6, 23-17, 24-10, 22-15)
Zalakerámia ZTE KK: Bencze G. 28, Ouldamar 24, Szalai 12, Nagy M. 9, Fábián K. 5. Csere: Péterfi 5, Zsédely 3, Csizmadia 2, Zsilvölgyi 1, Szak 1, Agárdi, Sinka. Vezetőedző Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 
 
Ifjú Sólyomfiókák - Zalakerámia ZTE KK 41-83 (9-14, 7-21, 9-21, 16-27)
Zalakerámia ZTE KK: Bencze G. 31, Ouldamar 22, Szalai 13, Fábián K.  8,  Nagy M. 3. Csere: Csizmadia 2, Zsédely 1, Péterfi 1, Sinka 1, Szak 1, Agárdi, Zsilvölgyi. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia értékelése: -  A csapatunk két pólusú. Vannak, akik már régebb óta dolgoznak az egyesület színeiben, valamint az U12-es csapattal készülhetnek. Ők azok, akik a hátukon viszik a csapatot, és a pontok nagy részét szolgáltatják. A csapat másik fele teljesen kezdő, vagy nemrég csatlakozott a klubhoz, így adott a feladat előttük, hogy felnőjenek a bajnokság A-csoportjának mérkőzéseinek szintjéhez. Támadásban kifejezetten jó egy-egyeket láthattunk, valamint sok gyors indítás kosarat sikerült érvényesítenünk. Passzolás terén sokat fejlődött a csapat. Védekezésben az U11-es bajnokság speciális védekezési megkötései  miatt akadt problémánk, javítanunk kell az egy-egy elleni védekezésünkön. Nagyon pozitív viszont, hogy sok szerzett labdánk volt (főleg passzolások megakadályozása miatt), valamint sok lepattanót tudtunk szerezni, amelyekből könnyű, gyors támadást tudtunk vezetni. Örülök, hogy minden játékos hozzá tudott tenni a mérkőzések sikerességéhez, ki a dobott pontokkal, ki a védekezésben a maximum nyújtásával. Gratulálok a csapatnak! 

2022. október 26. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás