Van esély, hogy előbb elkezdhessük a bajnokságot

A mai napon az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) az elmúlt hetek tapasztalatai és a nemzetközi szakmai ismeretek alapján aktualizálta korábban kiadott állásfoglalását a koronavírussal fertőzött sportolók sportba való visszatérésével kapcsolatban. 

Mint ismert, csapatunkban október elején hat játékosnak lett pozitív a koronavírus tesztje. Az OSEI korábbi előírása szerint a tünetnélküli sportolók legkorábban 4 hét után, a tünetet produkálók hat hét után térhetnek vissza negatív teszt és megfelelő orvosi vizsgálatok után. 

Az új rendelkezés értelmében ez az időszak lerövidül. Stárics Kornél ügyvezető tájékoztatása szerint az érintett játékosoknál ma elvégezték a laborvizsgálatokat, ezt követően hétfőn nyugalmi EKG vizsgálaton vesznek részt a fiúk, emellett mellkas röntgent és szív ultrahang vizsgálatot is végeznek rajtuk a jövő hét elején. A vizsgálat eredményeit a sportorvos értékeli ki és dönti el, hogy a sportolók alkalmasak-e a játékra. 

Ha az eredmények megfelelően alakulnak, akkor már a november 7-8-i hétvégén és a 10-11-i hétközi játéknapon mérkőzést játszhat csapatunk, amennyiben találunk ellenfelet. Ezzel kapcsolatban a klub felvette a kapcsolatot a Versenyirodával. Így a válogatott szünetig akár három találkozót is lejátszhatnak a fiúk, ez által nem lenne olyan feszített a december hónap. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. október 29. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás