Végig a DEAC hátát néztük

A 10. fordulóban, a nyolcba igyekvő Debrecen vendégeként léptünk parkettre. Az első félidőben még sikerült ledolgoznunk a hátrányunk, de a folytatásban sajnos az történt, amit a házigazda akart. 

DEAC- Zalakerámia ZTE KK 91-72 (31-23, 16-17, 22-16, 22-16)
Debrecen, Jv: Pálla Z., dr. Mészáros B., Goda L. 

DEAC: Dugat 14/6, Polyák 2, Borisov 25/3, Ivosev 10, Amigo 13, csere: Manigat 20/18, Bognár 3/3, Omenaka 4, Velkey -, Kozák-, Tóth-, Kósa-, edző: Berényi Sándor 

Zalakerámia ZTE KK: Ware 7/3, Thompson 22/9, Gliebov 2, Szabó 5/3, Agafonov 24, csere: Kis-, Bagó-, Gulyás-, Doktor 4, Durázi 2, Papp 6/3. Edző: Bencze Tamás

Agafonov ütötte el a feldobást, de csak a második támadásunkból tudtunk kosarat szerezni. Thompson remekül fülelte le Ivosev átadását és könnyed zsákolással szerzett újabb pontokat (0-4). Ivosev 2+1-vel, majd Dugat duplájával gyorsan fordított a DEAC (5-4). Borisov duplája után Ware egy távolival egyenlített a 4. perc elején (7-7). A negyed felénél próbált ellépni a hazai csapat, de három pontnál távolabb nem jutottak, mert mindig sikerült visszajönnünk. Főleg Dugat volt elemében (14-13). A hajrában lendületbe jöttek a debreceniek és Bognár hármasával már tíz ponttal vezettek (28-18). Az utolsó percen belül Papp és Dugat szerzett egy-egy hármast, majd Ware büntetőivel zárkóztunk a negyed végén (31-23). 

Durázi szerzett labdát a második negyed elején, Thompson pedig egy triplát hintett (31-26). Másfél perc után Manigat szerzett egy távolit, majd Borisov szerzett labdát és újra tízzel ment a DEAC (36-26). A 13. percben Gliebov és Ivosev küzdött látványosan, majd Omenaka Agafonovnak, ukrán centerünk meg Manigatnak adott látványos blokkot. A 14. percben Omenaka zsákolt látványosan, majd a negyed felénél Thompson egy távolival csökkentette a hátrányunkat (38-31). Borisov ziccere után Thompson is ziccerrel válaszolt, majd Ivosev kényszerült a padra harmadik faultja után. A félidő hajrájában Agafonov hét pontjával visszajöttünk a Debrecen nyakára (43-40). Az utolsó percen belül Borisov büntetőivel és Amigo zsákolásával maradt lőtávolon kívül a DEAC (47-40). 

A nagyszünet után Manigat hármasával újra 10 pontra nőtt a hazaiak előnye (50-40). A 23. percre Ware és Thompson kosaraival felére csökkentettük a hátrányunkat (50-45). A 24. percben, sorozatban öt pontot kaptunk és Bencze Tamás időt is kért (55-45). Szabó szerzett egy középtávolit, de a játék képe nem változott, továbbra is futottunk az eredmény után. Doktor szép betörése után, Szabó hintett egy távolit, de sajnos folyamatosan kaptuk az újabb kosarakat. Borisov és Amigo pontjaival tartotta kétszámjegyű előnyét a DEAC (66-54). Manigat hármasával egyre messzebb kerültek a hazaiak. Doki a végén még egy dobócsel után szerzett egy duplát, egy kis reményt adva a folytatáshoz (69-56). 

Dugat szerzett kosarat betörésből, majd Doktor Peti adott remek gólpasszt Agafonovnak. Borisov közelije után ismét Agafonov villant és 2+1-vel zárkóztunk (73-61). Thompson egy hármassal és egy duplával növelte pontjainkat, de sajnos nem tudtuk megállítani a hazai támadásokat Manigat hármasaival, Ivosev és Borisov büntetőivel és mezőnykosaraival fokozatosan nőtt a DEAC előnye (89-68). Az utolsó két percben már csak a fiatalok voltak a pályán. A végén Durázi és Papp kosaraival még kozmetikáztuk az eredményt, de a különbség így is nagy lett (91-72). 

A hazaiak győzelme teljesen megérdemelt, mivel sokkal koncentráltabban, pontosabban játszottak, míg mi sem védekezésben, sem támadásban sem tudtuk az elvárható szintet hozni. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. december 14. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás