Veretlenül lettünk elsők Triesztben

Egy rég kezdődött, hosszú évekre visszatekintő sportbaráti kapcsolat révén klubunk gyermek csapata (U12 – 2007/08-ban születettek) idén is meghívást kapott és 2018. szeptember 06-09. között részt is vett a Libertas Trieste A.S.D. kosárlabda klub által szervezett  - és immár 31. alkalommal megrendezett - Giusto Nesbeda nemzetközi tornán az olaszországi Trieszt városában. Csapatunk ellenfelei a rendező Libertas Trieste mellett a szintén olasz Barcolana Basket Trieste és a horvát Parenzo (Porec) csapatai voltak, körmérkőzéses lebonyolítással.

Élmény volt a gyerekek számára, hogy a mérkőzéseket Trieszt belvárosában, szabadtéren, a Piazza San Antonio Nuovo-n játszhattuk a járókelők szinte állandó érdeklődése közepette. A számunkra amúgy ismeretlen ellenfelek ellen minden mérkőzésen viszonylag hamar megtaláltuk a siker kulcsát, technikai és fizikai téren is érvényesíteni tudtuk fölényünket.

Eredményeink:
Zalakerémia-ZTE KK - Barcolana Trieste 28-9
Zalakerémia-ZTE KK – Parenzo/Porec 54-32
Zalakerémia-ZTE KK – Libertas Trieste 40-27 

A tornát végül veretlenül nyertük a második Barcolana és a harmadik helyezett Libertas előtt, ezzel folytattuk azt a sikeres tradíciót, amelyet korábban a 2005-ös, majd 2006-os csapataink példaként tettek elénk. A torna legjobb ötösébe csapatunkból Mezőfi Márkot választották be a szakemberek.

Mivel minden mérkőzésünk küzdelmesen alakult, a torna remekül szolgálta felkészülésünket az októberben kezdődő korosztályos bajnokságra. 
A mérkőzéseken kívüli szabadidőnkben alkalmunk volt ismerkedni a várossal, illetve - a kellemes nyári időjárásnak hála, a játékosok legnagyobb örömére - minden nap fürödhettünk a tengerben. 
Vendéglátóinkat 2019. februárjában várjuk vissza a hagyományos Eötvös Kupa küzdelmeire.

A csapat tagjai voltak: Boros Marcell, Süle Olivér, Simon Dávid, Tóth Levente, Mezőfi Márk, Kovács Áron, Szalai Zsombor, Hári Zsombor, Cseszkó Márk, Pete Csanád, Jordán Bendegúz, Fügemann Dávid.
Edző: Németh Csaba

Szép volt fiúk!

2018. szeptember 13. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás