Veszélyes ellenfél érkezik, okos játékra lesz szükség a Kaposvár ellen.

Következik az 5. forduló a férfi kosárlabda NB I. A-csoportban,  csapatunkra pedig ismét hazai találkozó vár. Szombaton 18 órától a Kometa Kaposvári KK együttese lesz a vendég a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, s olyan ellenfél látogat hozzánk, amely csapatunkhoz hasonlóan eddig két győzelmet szerzett, valamint két vereséget könyvelt el.   

A somogyiak tarsolyában már van egy bravúr ebben a szezonban, hiszen idegenben, Szombathelyen győzték le a Falco KC csapatát. Ezen felül   hazai pályán szoros csatában legyőzték a Paks együttesét, viszont alulmaradtak a Szolnokkal szemben, a legutóbbi fordulóban pedig sima  vereséget szenvedtek az Oroszlány otthonában. A Kaposvár új edzővel vágott neki a szezonnak. Fiatal, ámde kellő rutinnal rendelkező horvát szakember, a 42 esztendős Ivan Rudez vette át az irányítást a kispadon., aki korábban két éven át volt a szlovák férfi válogatott szövetségi kapitánya is. Ami a Kaposvár keretét illeti, a magyar mag maradt, viszont a légiósok náluk is  kicserélődtek a legutóbbi szezonban elért 9. helyezés után.  

Azonban ez már a múlt. Ami csapatunkat illeti, egész héten készülhetett az újabb feladatra, ezúttal nem kellett hét közben is pályára lépni. Sebastjan Krasovec vezetőedző teljes értékű munkát végezhetett az együttessel,  betegsége után Németh Ákos is bekapcsolódott a munkába, aki a legutóbbi, Budapesti Honvéd elleni idegenbeli győztes mérkőzést kihagyta.   

Vezetőedzőnk így tekintett az újabb mérkőzés elé: 
- Ezen a héten végre volt időnk gyakorolni, valamint a hibák kijavításán  dolgozni – mondta el a felkészülésről. - Remélhetőleg mindez a játékunkon is megmutatkozik szombaton. Szükségünk volt ezekre a napokra, hiszen mindenki meglehetősen fáradt volt az első négymeccses  periódus után, hiszen a találkozók háromnaponta követték egymást. A Kaposvár megtartott néhány játékost az elmúlt szezonból, de az új edző  érkezésével és az új igazolásokkal másfajta csapat lett, mint volt korábban. Nagyon szervezetten játszanak, sok jól dobó kosarassal rendelkeznek, valamint  játékukban váltogatják a különböző típusú védekezést. Éppen ezért, nagyon okosan kell játszanunk ellenük, és nagyon koncentráltnak lenni mindkét oldalon, védekezésben és támadásban. Ezúttal mindenki kész a játékra. 

Természetesen - ahogy minden találkozón - most is elsődleges cél a győzelem megszerzése. Nagy szüksége lesz csapatunknak szurkolóink  támogatására, hiszen ismét egy erős együttes érkezik, melyet saját drukkerei is elkísérnek majd.  

Továbbra is arra kérjük szurkolóinkat, hogy lehetőség szerint online vásárolják meg belépőiket, hiszen így sokkal gördülékenyebbé válik a csarnokba való bejutás.  

A Kometa Kaposvári KK elleni hazai mérkőzés előtt Németh Ákossal beszélgettünk:

 

2022. október 21. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás