Visszavágtunk a Pécsnek

Az alsóházi-középszakasz második összecsapásán a sok nagy csatát látott Lauber Dezső Sportcsarnokban vendégeskedtünk. A házigazda Pécs javítani szerezett volna, mi pedig közelebb kerülni a biztos bennmaradáshoz. Jó energiákkal játszottak a fiúk az első perctől kezdve és végig vezetve fontos győzelmet szereztünk. 

Pécsi VSK Veolia–Zalakerámia ZTE KK 60-79 (9-25, 12-18, 20-22, 19-14)
Pécs, Jv: dr. Mészáros, Goda, Kovács N.

PVSK: Carpenter 7/3, Brkic 13, Goldring 2, Haynes-Jones 11/3, Ivosev 9/3. Csere: Donaldson 6, Meleg 9, Popadic, Hőgye, Bíró 3/3, Farkas.  Edző: Andrija Ciric.

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 12, Takács. 1, Decosey 21/6, Barnett 15, Horti 3. Csere: Révész 2, Parks 4, Holton 15/9, Németh 5, Polster. Edző: Emir Mutapcic.

Remekül kaptuk el a rajtot és Wilson és DeCosey pontjaival a 3. percben 9-2-re vezettünk. A hazaiak nem találták a gyors játékunk ellenszerét és sokat hibáztak. Takács harcosan játszott, Barnett pedig nem akart lemaradni a pontszerzésben társaitól és az 5. percben már tíz pont fölött volt a különbség a csapatok között (4-15). A negyed felénél ébredeztek a hazaiak is és Ivosev, majd Goldring is betalált (9-15). Senki sem gondolta volna, hogy ennyinél meg is áll a Pécs. Wilson és DeCosey mellé a padról beszálló Holton is feliratkozott a pontszerzők mellé és magabiztosan vezettünk (9-25). 

Holton hármasa nyitotta a második negyedet, majd Wilson közelijével már húsz pont volt az előnyünk (10-30). Csak pillanatai voltak a Pécsnek és nem igazán tudtak a cserék sem hozzátenni a mérkőzéshez. A 17. percben Parks is beköszönt, majd Brkic pontjaival lépte át a húsz pontot a PVSK. Az utolsó támadásban Parks egy közelivel tett arról, hogy húsz pont felett maradjon a félidei előnyünk (21-43). 

Megvolt az előny, csak okosan kellett játszani a második félidőben. 

Úgy tűnt magára talál a nagyszünet után a házigazda, hiszen hamar öt pontot szorgoskodtak össze (26-43). Wilson és DeCosey kosaraival mozdultunk előre, de a PVSK lendülete tovább tartott. Haynes-Jones vezérletével a Pécs több pontot szerzett három perc alatt, mint az első negyedben (31-47). Kellett az időkérés, hogy megtörjük ellenfelünk lendületét. Németh Ákos pontjaival lendültünk előre és sikerült visszaállítani a húsz pontos vezetést (40-60). A negyed végén, Holton szerzett egy bravúros hármast (41-65). 

Két perc alatt 11-2-t futott a Pécs (52-67). Barnett pontjai kellettek, hogy új lendületet kapjunk. A hazaiak próbáltak minél közelebb férkőzni, de ezen az estén nem hagytunk túl sok esélyt nekik. A negyed felénél 56-72-re vezettünk. DeCosey oldalról támadta a pécsi gyűrűt és zsákolt látványosan. Az utolsó percben Holton elsüllyesztett még egy távolit, kialakítva a 60-79-es végeredményt. 

2022. április 13. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás