Visszavágtunk a Szolnoknak

Szerda után újra a Szolnok volt az ellenfelünk. Ezúttal hazai pályán, a TV képernyői előtt fogadtuk a Tisza-partiakat, akik ellen szinte végig vezetve, hatalmas energiákat mozgatva sikerült nyernünk. 

Zalakerámia ZTE KK- Szolnoki Olajbányász 89-86 (26-16, 21-27, 22-19, 20-24)
Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: Papp, Farkas, Nyilas

Zalakerámia ZTE KK: Duren 17/6, Plézer 4/3, Delas 7/3, Vuko 18/6, Glenn 10, csere: Bonifert 7/3, Donaldson 9/3, Szabó 13/9, Völgyi, Simon 4, edző: Heinrich Róbert

Szolnoki Olajbányász: Pongó 15/9, Badzim 15/12, Rudner 3/3, Cakarun 9, Subotic 30/12, csere: Zsíros, Warner 6, Kovács 4, Juhos 4, Pallai, edző: Gasper Potocnik 

Plézer Gábor kapott helyet a kezdőben és mindjárt egy távolival köszönte meg a lehetőséget. Cakarun közelije után Delas büntetőivel tartottuk előnyünket (5-2). Sorozatban öt pontot szerezve fordított a vendégcsapat, amit Glenn büntetőivel egyenlítettünk ki (7-7). A 3. perc elején Pongó hintett egy távolit, majd Glenn zsákolása után Duren is így tett (12-10). A negyed felénél Rudner egyenlített (12-12). Duren és Vuko pontjaival kerültünk előnybe (18-12). A 8. perc elején időt kért az Olaj, mert percek óta nem tudtak kosarat szerezni. A rövid szünet után sem ment a vendégeknek a pontszerzés, másfelől pedig jól is védekeztünk. Bonifert és Vuko büntetőivel már kilenc ponttal jártunk ellenfelünk előtt (21-12). Az utolsó percen belül Warner büntetőivel mozdult előbbre a Szolnok, de Duren egyből egy hármassal válaszolt, majd Kovács közelije után irányítónk egy remek betörésből szerzett kosárral zárta a negyedet (26-16). 

A második negyed elején Subotic rázta meg magát és két büntetője után egy triplát is szerzett. Bonifert egy közelivel Szabó pedig egy távolival rendezte sorainkat. A 13. percben Duren közelijével újra visszaállt a tíz pontos különbség (33-23). Kiestük a ritmusból és ezt megérezte az Olaj és jó távoli dobásokkal egyre közelebb zárkózott. A 16. percben Badzim, majd a következő támadásból Pongó szerzett triplát és kiegyenlítettek (36-36). Nagyon kellett az időkérés, hogy rendezzük a sorainkat. Vuko egy hármast majd Glenn egy közelit tett a közösbe (41-36). A félidő utolsó percében Subotic szerzett távolit, majd Vuko utolsó másodpercben szerzett bravúrhármasával mehettünk pihenőre (47-43). 

A nagyszünet után Duren ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, faulttal együtt szerzett kosarával távolodtunk. Szolnoki támadóhiba után Vuko közelijével újra kilenc ponttal vezettünk (52-43). A 22. percben Warner és Subotic kosaraival zárkózott az Olaj, de gyorsan jött Bonifert Bendegúztól oldalról egy távoli, majd Donaldson-tól ugyanonnan még egy és egy vendég időkérés (58-47). Próbált ritmust váltani a vendégcsapat, de védekezésben jól reagáltuk le a próbálkozásaikat. A 27. percben Szabó büntetőivel tartottuk az előnyünk (61-51). Pongó hármasára Glenn egy közelivel válaszolt, így nem tudott tartósan közel kerülni a Szolnok. Visszaesett a játék és felváltva büntetőztek a csapatok (65-58). A hajrában Warner és Pongó pontjaival zárkóztak a vendégek, de padról frissen beszálló Simon Kristóf kosaraival lőtávolon kívül tartottuk ellenfelünket (69-62). 

Kapkodva kezdték a csapatok a záró játékrészt. A 32. percben Vuko szerzett kosarat faulttal együtt. A duplát megadták és Zsírosnak még egy sportszerűtlen hibát is befújtak (72-62). A bónusz támadásból nem sikerült kosarat szereznünk, de jó védekezés után Vuko remek passzából Glenn szerzett közelit (74-62). Vendég időkérés után Subotic hintett egy utolsó pillanatos hármast (74-65). Kezdett lendületbe jönni az Olaj és jó lett volna pontot szereznünk. A 35. percben Donaldson törte meg a gólcsendet, de sajnos azonnal kaptunk egy triplát Suboticstól (76-70). Újabb Subotic kosár után időt kértünk. A szolnoki meccshez kísértetiesen hasonlóan alakult a végjáték, ugyanis Badzim triplájával egy pontra zárkózott a vendégcsapat (76-75). Delas triplája után Badzim egyenlített, majd Duren eladott labdájából Kovács szerzett vezetést hosszú idő után a Szolnoknak (79-81). Időt kértünk, majd Szabó Zsolt távolijával vettük vissza a vezetést. Suboticot nehezen tartottuk, de Szabó keze újra elsült így nálunk maradt az előny (85-83). Egy perc volt hátra amikor Cakarun csak egyik büntteőjét értékesítette, Delas triplája pedig kimaradt (85-84). 14 másodperc volt hátra Warner passza üresbe ment, Cakarun pedig odaütött Delasnak. Ante nem hibázott büntetőt, de Badzim közelijével egy pont maradt az előnyünkből (87-86). Warner faultolta Donaldsont, aki szintén nem hibázott. A végén nem jutott dobáshoz a Szolnok, így sikerült visszavágnunk a szerdai vereségért. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2021. január 9. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás