Visszavárunk Zane!

Felnőtt

A nyár folyamán hosszú és alapos háttérmunka előzte meg Zane Knowles szerződtetését, ő pedig mind szakmailag, mind emberileg igazolta a várakozásainkat. Keményen dolgozó, szimpatikus srác, aki elkötelezett a saját és a csapata minél jobb teljesítménye mellett. Azt kellene mondanom, sajnos szembesülnünk kellett ezzel a problémával, ám ehelyett azt mondom, a saját egészsége és pályafutása szempontjából hihetetlenül fontos, hogy egy rutinvizsgálat során tudomásunkra jutott a combjában található, veleszületett rendellenesség. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a jobb comb artéria, amely nagyobb nyomású, folyamatosan vért pumpál a kisebb nyomással bíró vénába, amely hosszú évek alatt majd négyszeresére duzzadt a normálishoz képest. Olyan elváltozás ez, amit semmilyen sportolói szerződtetés esetében alkalmazott orvosi protokoll nem képes kiszűrni, mert erre józan ésszel senki sem gyanakodhat. A szakértői vélemények ismeretében túlzás nélkül kijelenthető, ha ez nem derül ki, akár tragédia is történhetett volna. Felajánlottuk neki, a következő szezonban térjen vissza hozzánk és folytassuk, amit idén elkezdtünk. Természetesen, ennek alapfeltétele, hogy teljesen meggyógyuljon és maga mögött tudja az „arteriovenosus malformacio” okozta fájdalmakat és az ebben rejlő, szélsőséges esetben az életére is komoly veszélyt jelentő kockázatokat.

Ez a szituáció senkinek sem könnyű. Zane egy büszke harcos, akit elkerültek a sérülések, így nem könnyű feldolgoznia ezt a hírt. Mindezek ellenére most is játszani akart, azonban sikerült vele megértetnünk, az egészség a legfontosabb dolog a világon és a ZTE az eredmények tudatában nem engedélyezheti számára a fizikai aktivitást. Ráadásul érsebész specialisták szerint katéteres eljárással ez a genetikai elváltozás megszüntethető és a megfelelő rehabilitációt követően újra profi játékra lehet képes. Klubunk felajánlotta számára, ha a lehetőségek mérlegelését követően a magyarországi beavatkozás mellett dönt, akkor Bokor Laura gyógytornász, fizioterapeuta és Debreczeni Dániel erőnléti edző segítségével végezheti el az utókezelési procedúrát. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a dr. Szalai Zoltán vezette orvosi konzíliumnak, akik időben észrevették az elváltozást.
Kulcsemberünk elvesztése komoly érvágás számunkra, azonban az élet nem áll meg, három hét múlva az ősi rivális Körmend pályáján elindulnak a bajnoki küzdelmek. Teo Cizmic vezetőedzővel gőzerővel keressük a megfelelő láncszemet, aki képes lehet pótolni a bahamai óriást.  

Puskás Artúr- szakmai igazgató

2021. szeptember 5. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás