Zalaegerszegi edző és játékos Jr. NBA Global Championship kiválasztóján

Szalay Domonkos és Ambrus Péter képviselheti hazánkat és Zalaegerszeget idén- olvasható a hunbasket.hu beszámolójában. 

Az NBA, Bologna önkormányzata és Bologna városa hétfőn jelentette be, hogy Bologna rendezi idén a Jr. NBA Global Championship európai és közel-keleti kiválasztó táborát. 24 ország összesen 60 U14-es játékosa vesz részt az április 30. és május 4. között tartandó eseményen, ahol 10 lányt és 10 fiút választanak majd ki - ők képviselik a régiót az augusztus 6-11. között Orlandóban rendezendő Jr. NBA Global Championshipen. 

A táborra a Bolognai Egyetem sportcsarnokában kerül sor, és olyan NBA-ből ismert nevek lesznek majd jelen, mint Boris Diaw, Vladimir Radmanovic, Marko Milic vagy az amerikai válogatottnál edzőként dolgozó Don Schowalter. A táborban nemcsak a Global Championshipre való kiválasztás lesz a lényeg: a posztnak megfelelő képességek fejlesztése, illetve a 3-3 és az 5-5 elleni játék lesz a középpontban amellett, hogy például a Gatorade a táplálkozással kapcsolatban tart majd előadást a gyerekeknek. A 10-10 legjobb lányt és fiút egy edzőkből és NBA alkalmazottakból álló tanács választja majd ki. 

Magyarországot és egyben városunkat a zalaegerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola tanulója, Szalay Domonkos képviseli majd, a 187 centis, 14 éves játékos mellett azonban lesz még egy magyar a campen. Több mint 20 edzőt is meghívtak a szervezők, akik közül 4 irányítja majd az európai és közel-keleti lány és fiú csapatot a Jr. NBA Global Championshipen. Az egyik tréner az Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára, Ambrus Péter lesz a táborban. 

2019. április 25. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás