Zane Knowles érkezik csapatunkhoz center posztra

NB1/A

Zane Knowles személyében center posztra érkezik következő külföldi játékosunk az előttünk álló 2021/22-es bajnoki szezonra.

Új játékosunk érkezéséről Puskás Artúr szakmai igazgatónk így nyilatkozott klubunknak:

"Zane Knowles valódi őserő, a nyers fizikalitás megtestesítője. Sallangmentesen és ezzel összefüggően, rendkívül hatékonyan dolgozik a palánkok környékén. Remek érzékkel gyűjti be a lepattanókat, kiváló elzárásokkal segíti a csapattársai és a saját dolgát. Amennyire marcona kosarasnak tűnik a pályán, annyira laza, közvetlen és előzékeny srác azon kívül. Igazi csapatember, aki tűzön-vízen át küzd a sajátjaiért."

A 30. életévében járó bahamai, 208cm magas kosaras Nassauban született, aki a TAMUCC egyetem elvégzése után 2014-ben kezdte profi karrierjét, ugyanis a  japán elsőosztályú Wakayama Trians csapatában töltötte első profi szezonját. A 16/17-es szezonban a lengyel elsőosztályú Jezioro Tarnobrzeg és a King Szczecin csapataiban lépett pályára, az ezt követő 2 szezont a francia másodosztályban, a Charlesville-Méz. és a Chartres gárdáiban töltötte. A 19/20-as szezonban a görög elsőosztályú PAOK csapatával a Bajnokok Ligájában csoportkörében is szerepelt, majd az idényt a bolgár elsőosztályú Levski Lukoilnál fejezte be, hozzánk pedig  a török másodosztályú Balikeshir csapatától érkezik, ahol 29 mérkőzésen 28,4 perc alatt 15,2 pontot, 8,3 lepattanót és 18,1 VAL értéket átlagolt.

Új centerünkről természetesen vezetőedzőnket, Teo Cizmic-et is megkérdeztük:

"Zane Knowles egy rendkívül karakteres játékos, aki nagy segítségünkre lesz a támadásban, alsó poszton és a periméteren kívül is nagyon jól védekezik. Ő egy nagyon jó lepattanózó, aki a termete ellenére nagyon gyors játékos. Jól használható a gyorsindításokban és a post-up játékokat is nagyon jól fejezi be. Biztosak lehetünk benne, hogy motiváltan és felkészülve érkezik hozzánk hamarosan a felkészülés kezdetére, hiszen ő a való életben is egy igazi harcos típus, így sok mindenben tud majd segíteni minket a nehéz pillanatokban."

Zane Knowles egyéves szerződést kötött csapatunkkal.

Sok sikert kék-fehérben Zane!

2021. július 20. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás