Zetések a VB-selejtezőn

Vasárnap este a Tüskecsarnokban lépett pályára válogatottunk az NBA-ben és Euroligában vitézkedő klasszisok sorát felvonultató litvánok ellen. Csapatunk 73-50 arányú vereséget szenvedett. A találkozó legjobbja a Toronto Raptors sztárja, Jonas Valanciunas volt, aki 16 perc alatt 15 pontot, 5 lepattanót, 2 blokkot és 1 gólpasszt tett be a közösbe. Hazai oldalon Keller Ákos 12, Perl Zoltán 10, míg a két évig a ZTE-t erősítő Benke Szilárd 6 pontot tett a közösbe. 

A találkozót zalai drukkerek mellett csapatunk tagja, Szabó Zsolt is megtekintette, feleségével, Horti Dórával és kislányunkkal Eszterrel együtt. Játékosunk családfőként a sógornak, Horti Bálintnak szurkolt, aki elég sok játéklehetőséget kapott Sztojan Ivkovicstól.

Ambrus Péter és Hanzséros Alajos, a Zalakerámia ZTE KK utánpótlásedzői a zalaegerszegi Eötvös és Liszt iskola csapatát kísérték el, akik Dallas Mavericks néven a Jr. NBA Hungary League bajnokai lettek. 

U18-as válogatott kerettagjaink, Kovács Benedek Máté és Farkas Attila az oldalvonal mellől, testközelből figyelhették a litván sztárokat. 

Csapatunk következő hazai találkozóját 2018. szeptember 17-én, hétfőn vívja, ahol Olaszország lesz az ellenfél.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2018. július 4. Zalakerámia ZTE KK /Bálizs Zsuzsa

Megosztás