Zoknicserétől induló győzelem után ma is nyerni szeretnénk

Érdekes közjátékkal indult egy hete az örökrangadó: Bagó Martin fekete zokniját szúrta ki a sasszemű ellenőr, Bodrogváry Iván, s bizony addig nem kezdődhetett a találkozó, amíg a fiatal center zoknit nem cserélt... Első javaslatként Boronyák Róbert gyúrónk átragasztást javasolt, s már meg is kezdődött a művelet, amikor kiderült, Kovács Kristófnál van megfelelő méretű fehér zokni. Elhárult tehát az akadálya, hogy Bagesz is játékra alkalmas szerelésben legyen – 2 blokkja és 2 pontja jól is jött a csapatnak a későbbiekben. 

Ma is csapatként győzhetünk

Nem kizárt, hogy ez az ómen is segített minket, ám az méginkább, hogy kiváló teljesítményt nyújtott ukrán centerünk, Andriy Agafonov. „Klicsko” hibátlan dobásmutatóval jutott 23 pontig – 10 duplát szerzett, s három alkalommal a büntetővonalról sem hibázott, megérdemelten lett a forduló MVP-je 39-es IBM-mutatóval. Remek dobóformája mellett mezőnymunkája is dícséretes volt, hiszen 5 lepattanója mellett 3 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, szerzett 3 labdát, kiosztott 2 sapkát és kiharcolt 4 faultot. Gyakorlatilag nem tudott tehát hibázni, s mivel Szabó Zsolt, Dirk Williams és a nagyszünet után Zarko Djuric is hasznos játékkal csatlakozott hozzá, megérdemelten nyertük az idei szezon első nagy hazai rangadóját. 

Ma viszont legalább ilyen nehéz találkozó vár a fiúkra a hullámzó formában játszó Alba Fehérvár ellen, ahol Jesus Ramirez a Branislav Dzunic által évekig preferált fiatal, sokat futó, atletikus, többnyire elsőéves amerikaiakból álló csapatkoncepciót tapasztalt amerikaiak és szerbek elegyére cserélte. A Guyton-Govens-Ljubicic trió szerzi a legtöbb pontot, de eddigi legjobb formáját nyújtja Molnár Márton is a palánkok alatt. Érdekesség, hogy a mezőnyben egyedülálló módon a fehérváriak légiós center nélkül oldják meg a szezont, a Csorvási-Molnár duóra alapozva. Hosszabb sérülés után Oroszlányban már visszatért a parkettre a csapatkapitány, Luka Markovic is, így teljes kerettel érkeznek a Fejér megyeiek. Vendégként eddig kétszer sikerült nyerniük Csorvásiéknak: az első fordulóban magabiztosan fektették kétvállra a rosszul játszó Olajt, múlt hétvégén pedig egy már megnyert meccset buktak el kishíján Oroszlányban 18 pontos előnyről, ám végül hosszabbításban megszerezték 6. sikerüket. 6-4-el állnak a bajnokságban, mi éppen fordított mutatóval 4-6-al, a feladat tehát adott: megcélozni a középmezőnyt és faragni az ősszel összeszedett hátrányból. 

Együtt ma is sikerülhet!

A héten sokkal örömtelibb hangulatban készültek a fiúk, mint korábban; a vasiak elleni siker megtette hatását az edzéseken is, ám csak akkor lehet teljes az öröm, ha az idei utolsó hazai találkozón is mi hagynánk el győztesen a játékteret. Hajrá ZTE!

Fotó/cikk: Bálizs Zsuzsa

2019. december 14. Zalakerámia ZTE KK 


 

Megosztás