ZTE-Falco: parázs csatát várnak mindkét oldalon

Rangadóra rangadó következik csapatunk számára, hiszen mi más is lehetne a szombati (18.00) Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely összecsapás? Pláne, hogy együttesünk tovább menetel a bajnoki szünet után is, hiszen múlt szombaton legyőzte (79-78) a második Szolnokot, ezúttal pedig az éllovas és címvédő vasiak látogatnak a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba.  

A ZTE-Falco párosítás mindig rangadó, most pedig még inkább az, hiszen a harmadik fogadja az elsőt. Az, hogy elkelt minden jegy a találkozóra, ebben a helyzetben nem meglepő. Ha lehet, egy még erősebb csapat érkezik most, mint egy hete volt a Szolnok. A Zalakerámia ZTE KK immár azért küzd, hogy az alapszakasz végén az első négy között legyen, s ehhez még szükséges két győzelem. 

Talán a legnehezebb feladat vár most csapatunkra. A Falco KC-val december elején idegenben találkoztunk az első körben, amikor 94-80-as szombathelyi siker született. Az, akkor megfelelt a látottaknak, de kemény küzdelem zajlott a pályán. Milos Konakovnak remek csapata van, ám ugyanez elmondható vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec legénységéről is.

Nehéz lenne jósolni a szombati találkozóra, az viszont biztos, hogy remek hangulat lesz az egerszegi sportcsarnokban. Szurkolóink ezúttal is rengeteget segíthetnek és biztosak vagyunk abban, hogy segítenek is, ahogy tették ezt a szezon eddigi részében. Vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec optimistán tekint a találkozó elé:

"A megszokott módon készültünk, pontosabban ezen a héten már szerda reggel óta a sportcsarnokban gyakorolhattunk, ami remek lehetőség volt számunkra. - kezdte ezzel esélylatolgatását Sebastjan Krasovec. -  A Falco együttese jó pár szezon óta az ország legjobb csapata és ez a mostani bajnokságban sincs másként. A szombathelyeik fizikálisan talán még erősebbek is, mint bárki más a mezőnyben. Ugyanúgy kell majd igazodnunk ehhez a kemény játékhoz, mint tettük legutóbb a Szolnok ellen. Csak ez adhat majd esélyt számunkra egy szoros mérkőzésre és akkor a szurkolóink által teremtett remek hangulat elvihet minket ahhoz, hogy a szezon legjobb meccsét játsszuk, hiszen ez kellene ahhoz, hogy nyerjünk. Itthon játszunk és mindent meg fogunk tenni a győzelemért!"

A címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője, Milos Konakov szintén kemény csatára számít:  

" A ZTE remek szezont fut, ráadásul még mindig fejlődik – jegyezte meg a szombathelyiek szerb származású, de három éve magyar állampolgársággal is rendelkező mestere. Kiváló keret jött össze Egerszegen, jól sikerült a légiós választás, jók a magyar játékosok. Jó kosárlabdát játszik a csapat, működnek a szakmai stáb elképzelései. Ellenfelünk mindenkire veszélyes, de főleg hazai pályán remekel, hiszen komoly skalpokat gyűjtött be otthon. Fizikális, hajtós meccsre, nagy csatára számítok. De természetesen szeretnénk győzni!" 

Klubunk arra kéri szurkolóinkat, hogy egyrészt sportszerűen buzdítsák csapatunkat, illetve, hogy időben foglalják el helyeiket a lelátókon. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok kapui 16.30 órakor nyitnak, belépőt már nem árusítanak a szombati napon, ugyanis minden jegy elkelt.

2023. március 10. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás