ZTE KK – Körmend: hat év után ismét éremcsata

Szerdán 18 órakor megkezdődik az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság bronzmérkőzése, amit csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK és a régi rivális Egis Körmend vív meg egymással. A párharc a szokásos menetrend szerint zajlik, vagyis az egyik fél harmadik győzelméig. Csapatunk élvezi a pályaelőnyt, hiszen az alapszakaszban előkelőbb helyen végzett, így a bronzcsata Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban indul.

Egy kis múltidézés.Utoljára a két ősi rivális a 2016-2017. évi bajnokságban találkozott egymással valamelyik éremért zajló csatározásban, méghozzá a mostanihoz hasonlóan a bronzért harcoltunk meg a vasiakkal. A Bencze Tamás vezette egerszegi csapat 2-0-ra (akkor két győzelemig tartott a párharc) megnyerte ezt a csatát, miután Körmenden 107-94-re nyert, majd hazai pályán 99-95-re diadalmaskodott. Az akkori szereplők közül hárman lesznek részesei a 2022-2023. évi bronzcsatának. Bencze Tamás jelenleg csapatunk szakmai igazgatója, valamint Németh Ákos és Ferencz Csaba. Ők ketten akkor a körmendi oldalt erősítették, Németh Ákos viszont jelenleg már csapatunk tagja, Ferencz Csaba pedig továbbra is az „MTE” meghatározó játékosa. 

Az idei bajnokságban előbb Körmenden csaptunk össze a vasiakkal, akkor nagyon izgalmas mérkőzésen 93-92-es hosszabbításos hazai siker született. Az alapszakasz második körében Egerszegen ennél sokkal simább, 109-77-es győzelemmel vágtunk vissza a korábbi vereségért. A körmendieknél két légióscsere is történt a bajnokság második felére, hiszen Brandon Parrish és Mike Moore távozott, a helyükre Eric Adams és Justin Edwards érkezett. Csapatunknál nem volt változás.

A Körmendet az Alba Fehérvár győzte le 3-0-s összesítéssel az elődöntőben, csapatunk pedig hasonló arányban maradt alul a címvédő Falco KC-val szemben. A bronzmérkőzésre mindkét fél felkészült, kezdődhet a csata. Vezetőedzőnket, Sebastja Krasovecet kérdeztük az első ütközet előtt. 

-  A Falco elleni sorozat után egy kicsit tudtunk pihenni és most már a Körmend elleni párharc áll a fókuszban  - mondta  szakvezetőnk. - A Körmendnek két új játékosa van azóta, hogy utoljára játszottunk ellene, s azt gondolom, hogy így más lesz minden, mint korábban. A vasi együttesnek sok jó egyéni képességgel rendelkező játékosa van és nagyon veszélyes csapat, hiszen nagyon jól tud védekezésből támadásra váltani. Fontos lesz, hogy kontrolláljuk a támadójátékunkat és a fizikális játékukat. Nagyon fontos lesz az is, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, hiszen az ellenfél mindent el fog követni a harmadik helyezés megszerzéséért. Rendelkezésünkre áll a pályaelőny és hűséges szurkolóink támogatásával szeretnénk úgy befejezni a szezont, hogy éremmel búcsúzzunk el a drukkerektől. Sajnos Liam O'Reilly játéka még mindig kérdéses, ki kell várnunk, hogy szerdán tud-e segíteni nekünk.


A várakozás mindkét oldalon felfokozott. Szinte biztos, hogy telt ház lesz szerdán az egerszegi sportcsarnokban és kérjük szurkolóinkat, hogy időben foglalják el helyüket a lelátón. A sportcsarnok kapui 16.30 órakor nyitnak.

Sportszerű szurkolás mellett továbbra is, „Hajrá, Zete”!”  

A bronzcsata első felvonása előtt amerikai játékosunkat, Mitchell Smith-t kérdeztük

 

2023. május 16. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás